Omletă catalană. Iese pufoasă și foarte gustoasă. Micul dejun spaniol pentru dimineți reușite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Omleta catalană este rețeta perfectă pentru un mic dejun delicios. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 - 8 ouă
- 100 g brânză dulce
- miezul de la o baghetă
- 100 ml lapte dulce
- 100 g caşcaval
- 100 g mazăre
- 200 g şuncă presată
- sare
- 30 g unt
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 3 fire ceapă verde

Cum se prepară

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare, potrivit retete.unica.ro. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite. Se condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe.

Compoziţia se amestecă bine cu o spatulă specială şi apoi se toarnă în untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească. Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel