Omagii cu scandal. Văduva Dana Ionică, huiduită la funerariile lui Sergiu Nicolaescu: "O să arzi în iad!"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Maestrul Sergiu Nicolaescu a fost condus sâmbătă pe ultimul drum, urmând ca trupul său să fie incinerat la crematoriul uman din Vitan Bârzești. Faptul că regizorul nu a avut parte de o înmormântare creștinească i-a nemulțumit pe unii dintre admiratorii săi, o parte din ei vărsându-și furia pe iubita răposatului. Dana, soția lui Sergiu Nicolaescu, a fost huiduită astăzi la Cercul Militar din București de mai multe persoane venite să-i aducă un ultim omagiu regizorului român, înaintea incinerării acestuia, potrivit rtv.net.

[caption id="attachment_267967" align="alignleft" width="310"] Foto: adevărul.ro, Marian Iliescu[/caption]

Update 15:32: Familia regizorului a decis ca cenușa lui Sergiu Nicolaescu să fie transportată la Târgu-Jiu, orașul său natal.

Update 14:30: Patriarhia a negat oficial informațiile conform cărora au existat preoți ortodocși trimiși la crematoriu înainte de incinerarea regizorului.

Update 14:00: Familia lui Sergiu Nicolaescu acuză Patriarhia că a trimis preoți la crematoriul din Vitan Bârzești pentru a împiedica o eventuală ceremonie religioasă înaintea incinerării regizorului.

Un preot răspopit ar fi ținut totuși o slujbă înaintea arderii trupului maestrului.

Update 12:15: Soția regizorului a ieșit din crematoriu înconjurată de oamenii care i-au fost alături și la cercul militar. Oamenii au primit-o cu strigăte de "rușine". "Trebuia înmormântat creștinește. Sergiu Nicolaescu era al nostru, al poporului român", spune unul dintre admiratorii regizorului.

UPDATE 12:05:„Cea mai bună cinstire a fost tocmai acest mod în care oamenii au ţinut să-şi ia rămas bun de la el, arătând apreciere pentru activitatea sa artistică. Ce este cu mentalitatea asta? Este treaba fiecărei familii dacă vrea să deschidă sicriul sau nu. Se va întoarce în pământ oricum. Dacă este ars şi cenuşa este împrăştiată, tot în pământ se întoarce, exact cum se scrie în Sfânta Scriptură“, a declarat, la ieşirea din crematoriu, fostul președinte Ion Iliescu.

În momentul scoaterii regizorului din sediul Cercului Militar, mai mulţi oameni au huiduit şi au strigat "Ruşine!" la vederea văduvei.

"Nu-l ardeţi! Nu merită asta!", i-au strigat soţiei lui Sergiu Nicolaescu oamenii veniţi, sâmbătă, în faţa Cercului Militar. Şi sora regizorului a fost criticată pentru faptul că a fost de acord cu incinerarea.

"Ele tot în focul Iadului o să ardă. O să le ardă flacăra păgână!", a spus un alt admirator al regizorului, în timp ce alţii au catalogat incinerarea acestuia drept "o batjocură".

Incinerarea trupului lui Sergiu Nicolaescu a lansat mai multe dispute. Reprezentanţii BOR, consideră că incinerarea este un act necreştin şi se opun cu vehemenţă acestui ritual, în timp ce familia este decisă să îndeplinească dorinţa exprimată de regizor în repetate rânduri. Soţia şi sora lui Sergiu Nicolaescu spun că acesta a dorit să fie ars după moarte, iar o parte din cenuşa sa să fie aruncată în Marea Neagră.

Dana Nicolaescu a fost chiar ameninţată cu moartea de opozanţi ai deciziei privind incinerarea.

Trupul marelui regizor, actor şi scenarist va fi incinerat, sâmbătă, la ora 12.00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti, din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel