Oltean nu crede în aranjamente la Convenția PDL: Ce fiţuici să plimbi printre cei 5.000 de oameni
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, nu crede că membrii democrat-liberali care vor participa la Convenția Națională, organizată pe 23 martie, vor putea fi "manipulați" în a acorda votul unui anume candidat la șefia partidului, susținând că "nu ai ce aranjamente să faci, ce bileţele, ce fiţuici să plimbi printre cei cinci mii de oameni".

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, cum comentează afirmaţiile Elenei Udrea potrivit cărora are semnale că alegerile în PDL nu vor fi organizate corect, Ioan Oltean a răspuns: "Nu cred că putem vorbi de aranjamente. E vorba de alegerea unui singur om dintre trei candidaţi. Nu ai ce aranjamente să faci, ce bileţele, ce fiţuici să plimbi printre cei cinci mii de oameni. De asemenea, nu cred că există vreun preşedinte de organizaţie care să poată influenţa în totalitate un grup într-o direcţie sau alta. Când ai o delegaţie formată din 80, 100, 200 de oameni care sunt recrutaţi în special dintre aleşii locali, primari, viceprimari, consilieri judeţeni, locali, e greu să crezi că poţi să-i manipulezi", a declarat Ioan Oltean, citează Mediafax.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a fost întrebat şi ce părere are despre afirmaţiile Monicăi Macovei, care a reclamat refuzul Comisiei de organizare a Convenţiei PDL de a pune la dispoziţia candidaţilor listele cu delegaţi şi informaţii despre aceştia.

"Eu nu fac parte din comisia de organizare a Convenţiei Naţionale, dar militez pentru transparenţă totală şi pentru o democraţie desăvârşită. De aceea, cel puţin la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, condiţiile şi transparenţa celor trei şedinţe (de prezentare a moţiunilor - n.r.) a fost şi va fi totală. Sper ca acest lucru să se regăsească şi la Convenţia Naţională, evident că la un alt palier. Oricum, eu voi milita ca totul să fie de o transparenţă totală. (...) Cred că afirmaţiile acestea sunt făcute mai mult aşa, pentru a atenţiona comisia de organizare să manifeste maximă atenţie în ce priveşte pregătirea şi desfăşurarea acesteia şi nu ca o convingere că lucrurile s-ar derula aşa cum afirmă cele două candidate", a spus Ioan Oltean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel