Oltchim, repornit cu fonduri plătite în avans de clienții combinatului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rodin_traicu
rodin_traicu

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a declarat, marți, că Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost repornit cu fonduri provenite de la plățile în avans efectuate de furnizorii și clienții companiei, iar dacă situația economică permite, angajații combinatului și-ar putea primi salariile restante în două săptămâni.

"Oltchim a pornit deja, iar banii au venit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpără produse de la Oltchim", a afirmat Rodin Traicu, relatează Mediafax

Reprezentanții companiei au afirmat că producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur.

Planul de restructurare a Oltchim vizează partea tehnologică, a adăugat Traicu, iar până în 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajaţilor dacă situaţia economică a combinatului va permite acest lucru.

Comparativ cu primele nouă luni din anul 2011, veniturile Oltchim au scăzut în perioada similară din 2012 cu 47% , la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, autorităţile române intenţionează să notifice oficial Comisia Europeană cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Oltchim, de 20 milioane euro, a precizat secretarul de stat în Ministerul Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel