Oligarh ucrainean, găsit mort în casă. Cine este Mikhail Watford - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Oligarh ucrainean, găsit mort în casă. Cine este Mikhail Watford / Foto: Pixabay, de Fleimax
Oligarh ucrainean, găsit mort în casă. Cine este Mikhail Watford / Foto: Pixabay, de Fleimax
Un oligarh ucrainean a fost găsit mort în casa sa.

Un oligarh născut în Ucraina a fost găsit mort la domiciliul său în circumstanțe inexplicabile, a declarat poliția din Surrey. Polițiștii tratează moartea lui Mikhail Watford, în vârstă de 66 de ani, care și-a făcut averea din petrol și gaze după dispariția Uniunii Sovietice, ca fiind neexplicată.

Vestea vine în timp ce atenția se concentrează asupra oligarhilor din Marea Britanie despre care se crede că sunt membri ai cercului interior al lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie The Guardian.

Poliția din Surrey a declarat că cadavrul său a fost găsit luni la o adresă de lângă Virginia Water, între Slough și Woking, în vestul Londrei.

„Am fost sunați în jurul prânzului zilei de luni, 28 februarie, în urma unor informații despre descoperirea cadavrului unui bărbat la o adresă din Portnall Drive, Wentworth”, a spus un purtător de cuvânt.

„A fost chemată o ambulanță, dar bărbatul, care avea peste 60 de ani, a fost declarat, din păcate, decedat la fața locului. Rudele lui apropiate sunt la curent și sunt sprijinite de ofițeri special instruiți. O anchetă asupra circumstanțelor morții este în curs de desfășurare, dar nu se crede că există circumstanțe suspecte în acest moment.”, mai precizează poliția.

Cine este Mikhail Watford

Watford s-a născut cu numele de Mihail Tolstosheya în Ucraina, în 1955, în era sovietică a țării. A fost cunoscut sub numele de Misha și, potrivit Sunday Times, și-a anglicizat numele de familie după ce s-a mutat în Marea Britanie.

Ziarul a raportat că Watford a considerat că copilăria lui, petrecută într-un „apartament mare cu patru dormitoare, cu o baie și o mașină”, a fost foarte confortabilă în Ucraina din era sovietică. „În ceea ce privește luxul, [a fost] echivalentul călătoriei cu avionul acum”, a spus el pentru ziar în 2015.

Mama lui, despre care The Sun a spus că locuia într-un apartament vecin, aproape de vila lui, era acasă când i-a fost găsit cadavrul și ar fi insistat să-și păstreze actul sovietic într-un seif.

„Ea crede cu tărie că comuniștii se vor întoarce în Rusia și Ucraina. Între timp, ea se bucură de cheltuirea banilor fiului ei capitalist. Și ne rugăm ca visul ei să nu devină realitate”, a declarat Watford anterior pentru Sunday Times.

Potrivit ziarului, oligarhul ucrainean are trei copii: Michael, fiul său prin prima căsătorie; fiica lui și a lui Jane, Michelle; și cel mai tânăr fiu al lor, Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel