PSD. Lia Olguța Vasilescu: ''România are cel mai prietenos sistem fiscal din Europa, după Irlanda.''
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 10 mai 2019, 15:08
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra realizărilor PSD cu privire la sistemul fiscal din România, făcând o paralelă cu guvernarea PNL.

PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani. Romania are cel mai prietenos sistem fiscal din Europa, dupa Irlanda.
După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei.
Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul turismului.

De asemenea, peste 90% dintre firmele românești beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentă a României: doar 1% din cifra de afaceri!
Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, pașaportului etc. a scris Lia Olguța Vasilescu.

În continuarea mesajului, aceasta subliniază facilitățile pe care PSD le-a oferit pensionarilor.

În același timp, PSD a scutit toți pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit și de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalți a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag. În acest fel, PSD a lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii. a spus Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Vezi și Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Liviu Dragnea: Așa cum am promis, schimbăm România în bine!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?