Olga Tokarczuk, laureata Premiului Nobel pentru Literatură pe 2018, va publica o nouă carte în 2020
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Laureata Premiului Nobel pentru Literatură pe 2018, poloneza Olga Tokarczuk, a declarat luni, la Wroclaw, că intenţioneze să publice o nouă carte anul viitor, relatează dpa, scrie Agerpres.

Cartea 'va surprinde pe toată lumea', a declarat Tokarczuk, 57 de ani, citată de agenţia de presă poloneză PAP.

Opera lui Tokarczuk îi poartă adesea pe cititori pe un tărâm undeva între mit şi realitate, iar scriitoarei poloneze îi place să experimenteze cu ajutorul instrumentelor narative.

Referindu-se la premiul Nobel pentru Literatură cu care a fost recompensată recent, Tokarczuk şi-a exprimat îngrijorarea că opera ei va fi de acum supusă unor 'aşteptări incredibile' şi va fi văzută ca 'o încercare de a îndrepta lumea', a mai spus ea.

Tokarczuk, care şi-a făcut publice opiniile politice, se descrie ca fiind o feministă şi şi-a exprimat deseori sprijinul pentru refugiaţi, drepturile minorităţilor şi acţiunile de protecţie a mediului.

În ultimii ani, ea a criticat, printre altele, ideea preşedintelui american Donald Trump de a construi un zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, precum şi o creştere a xenofobiei în Polonia ei natală.

Olga Tokarczuk a afirmat de asemenea că meseria de scriitor este 'una dintre cele mai singuratice meserii din lume'.

'Atunci când creezi un text, nu trebuie să îl împărtăşeşti nici măcar cu oamenii cei mai apropiaţi ţie', a spus ea. 'Noi nu putem comunica decât esenţa a ceea ce scriem', a mai spus laureata premiului Nobel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel