Olena Zelenska cere ca Rusia să răspundă pentru încălcări ale drepturilor omului
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Intervenția Olenei Zelenska la Naţiunile Unite.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a cerut miercuri ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru încălcări ale drepturilor omului în războiul din Ucraina, într-o intervenţie video la Naţiunile Unite, informează Agerpres.

"Victoria Ucrainei va însemna victoria drepturilor omului asupra fărădelegii, torturii şi distrugerii. Prin urmare, dreptate pentru Ucraina înseamnă dreptate pentru întreaga lume", s-a adresat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski delegaţilor ONU.

Mesajul video a fost difuzat la un eveniment privind respectarea drepturilor omului în conflict. În cursul zilei, Adunarea Generală se va reuni la New York pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Zelenska a vorbit despre bombardamentele împotriva civililor, violuri precum şi deportarea a 16.000 copii în Rusia.

Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU a adoptat anul trecut o moțiune, care a trecut cu un număr mare de voturi, de numire a unui nou expert independent pentru monitorizarea încălcării drepturilor omului în Rusia, acuzând Moscova de crearea unui „climat de teamă" prin represiune și violență
Citeşte întreaga ştire: ONU va avea un raportor special care va monitoriza încălcarea drepturilor omului în Rusia.

Aproape 50 de țări au depus la acea vreme moțiunea, inclusiv Marea Britanie, toate țările membre ale Uniunii Europene – cu excepția Ungariei -, precum și Statele Unite, Ucraina, Japonia și Columbia. Cele care au votat împotrivă au fost China, Venezuela, Cuba, Eritreea, Bolivia și Kazahstan.
Citeşte întreaga ştire: ONU va avea un raportor special care va monitoriza încălcarea drepturilor omului în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel