Data publicării:

Olanda vrea interzicerea telefoanelor mobile în sălile de curs

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Dispozitivele electronice, printre care telefoanele mobile, vor putea fi interzise în sălile de clasă, pentru împiedicarea perturbării actului de învățare, a anunțat, miercuri, guvernul olandez.  

Inițiativa este introdusă în colaborare cu școlile și urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor, scrie BBC.

Vor exista unele excepții, inclusiv pentru studenții cu nevoi medicale sau cu dizabilități și pentru clasele axate pe competențe digitale.

Interdicția nu este aplicabilă din punct de vedere legal, dar ar putea ajunge așa în viitor.

„Chiar dacă telefoanele mobile sunt aproape împletite cu viețile noastre, ele nu aparțin sălii de clasă”, a declarat ministrul Educației, Robbert Dijkgraaf.

„Studenții trebuie să se poată concentra acolo și să li se ofere toate oportunitățile de a învăța bine. Știm din cercetări științifice că telefoanele mobile perturbă acest lucru”.

Diverse studii au descoperit că limitarea timpului pe ecran al copiilor este legată de îmbunătățirea cogniției și a concentrării.

Alte tehnologii, inclusiv tabletele și ceasurile inteligente, sunt de asemenea incluse în interdicția olandeză.

Guvernul a spus că va depinde de fiecare școală cum se va adapta la reguli, în urma discuțiilor cu profesorii, părinții și elevii - ei vor putea alege independent interzicerea completă a dispozitivelor în școli.

Schema este rezultatul unui acord între minister, școli și organizații conexe.

Aceasta va fi revizuită la sfârșitul anului școlar 2024/2025 pentru a vedea cât de bine a funcționat și dacă este necesară o interdicție legală.

Anunțul vine după o decizie similară a Finlandei, săptămâna trecută.

Alte țări, inclusiv Anglia și Franța, au propus, de asemenea, interzicerea telefoanelor mobile pentru a îmbunătăți învățarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel