OLANDA - SPANIA 5-1: Van Persie și Robben au umilit campioana mondială. Arbitrii continuă să greșească grav
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA și OLANDA s-au întâlnit, vineri seară, în primul șoc de la CUPA MONDIALĂ 2014 DIN BRAZILIA. Ibericii au deschis scorul prin XABI ALONSO, însă VAN PERSIE, ROBBEN și compania s-au revanșat pentru FINALA pierdută în 2010 și au umilit campioana mondială și europeană, cu scorul de 5-1.

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA și OLANDA au oferit un adevărat spectacol în primul meci din GRUPA B de la CUPA MONDIALĂ 2014 FIFA DIN BRAZILIA.

Olandezii au avut prima ocazie mare de gol în minutul 7, când Sneijder a scăpat singur cu portarul după o pasă primită de la Robben, însă mijlocașul olandez nu a reușit să îl învingă pe Casillas, care a respins în corner. 

Spania a replicat prin Diego Costa și David Silva, însă șuturile acestora au fost blocate de fiecare dată de fundașii adverși. 

În minutul 26, Diego Costa a obținut un penalty, iar Xabi Alonso a executat și a deschis scorul. David Silva putea dubla avantajul ibericilor, cu două minute înainte de pauză. Mijlocașul lui Manchester City a primit o pasă genială de la Iniesta și a rămas singur cu portarul, dar scărița sa a fost respinsă în corner de Cillesen. Acesta a fost momentul de cotitură al partidei, pentru că, după numai un minut, Robin van Persie a egalat cu o execuție superbă din plonjon, mingea trimisă de el cu capul depășindu-l pe Casillas, ieșit mult din poartă.

Măcel portocaliu după pauză

În repriza a doua, jucătorii lui van Gaal și-au luat revanșa pentru finala pierdută în 2010 în fața Spaniei și i-au măcelărit pe iberici. 

Citește și: PROGRAMUL PE ZILE al meciurilor de la CAMPIONATUL MONDIAL 2014

La opt minute de la reluare, Robben primește o pasă lungă în careu, preia bine și îl driblează pe Pique, șutul său deviat de Ramos învingându-l pe Casillas. În minutul 60, van Persie izbește transversala cu un șut violent din vole, într-o fază în care atacantul olandez era în ofsaid, însă tușierul a lăsat steagul jos.

De Vrij a făcut 3-1 în minutul 65, din centrarea lui Sneijder, într-o fază în care van Persie l-a faultat clar pe Casillas.

După trei minute, David Silva înscrie pentru Spania, însă golul este anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 72, vizibil marcat de golul de 3-1, Casillas face o gafă imensă și îi oferă o minge lui van Persie, care face "dubla" și duce scorul la 4-1 pentru Olanda. 

Cu zece minute înainte de final, Robben realizează și el "dubla" și stabilește scorul final. Olandezul a luat o acțiune pe cont propriu de la jumătatea terenului, l-a depășit clar pe Ramos, l-a driblat și pe Casillas și a marcat pentru OLANDA - SPANIA 5-1.

Citește și: MEXIC - CAMERUN 1-0, în GRUPA A: GREȘELI uriașe de ARBITRAJ


Ultimele minute au reprezentat un adevărat coșmar pentru iberici, care mai puteau încasa goluri, însă Casillas și lipsa de concentrare a olandezilor au păstrat scorul la 5-1.

Echipe de start:

SPANIA: Casillas - Azpilicueta, Ramos, Pique, Jordi Alba - Xabi Alonso (Pedro 62), Busquets, Xavi - Iniesta, Silva (Fabregas 78) - Diego Costa (Torres 62). Antrenor: Vicente del Bosque.

OLANDA: Cillesen - Janmaat, Vlaar, de Vrij (Veltman 77), Martins Indi, Blind - de Jong, Sneijder, de Guzman (Wijnaldum 62) - Robben, Van Persie (Lens 79). Antrenor: Louis van Gaal.

Știre în curs de actualizare

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel