”Olanda joacă rolul polițistului rău!” Năsui, motivul pentru care spune că România nu va intra în Schengen / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Deputatul USR Claudiu Năsui a spus că, în ceea ce privește aderarea României la Schengen, Olanda joacă rolul „polițistului rău”.

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și deputat de București, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la DC News și DC News TV. Discuția s-a îndreptat și către aderarea României în Schengen și blocajul Olandei.

„Olanda joacă rolul polițistului rău”, a spus Claudiu Năsui. Întrebat „cine a pus-o să joace acest rol”, Claudiu Năsui a spus: „Și ceilalți. Comunică între ei. Politica la nivel european există.”

„Dacă mă întrebați pe mine, sursa e reprezentată de Legile Justiției. Uniunea Europeană a negociat niște legi ale justiției, primele puse în dezbatere publică de către Ministerul Justiției, sub conducerea domnului Predoiu, care erau foarte ok. După, au intervenit numeroase modificări la nivelul Ministerului. A fost trimisă o altă variantă la Parlament decât cea agreată în Comisie”, a spus Claudiu Năsui.

„Nu e vorba de criminalitate, care în Europa e mai mare decât în România. Problema e legată de o justiție care să fie controlată de politic. E un lucru de care și mie îmi e frică în mod real”, a adăugat Claudiu Năsui.

„Eu cred că nu o să intrăm în Schengen”, a zis deputatul.

„Eu am pus pariu că nu vom intra vreodată, având alte temeri în spate. Sper să pierd pariul. Consider că multe lucruri care se spun public sunt pretexte, pentru că politicienii sunt maeștri în a oferi pretexte palpabile. Sper să nu am dreptate și să intrăm în Schengen”, a zis și Răzvan Dumitrescu.

Amintim că Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat, marţi, 18 octombrie, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care îndeamnă statele membre să permită României şi Bulgariei să adere, fără întârziere, la spaţiul Schengen.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a declarat deschis susținerea pentru aderarea României la Schengen, în timpul vizitei din această vară în România, la baza Mihail Kogălniceanu. „Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a spus Emmanuel Macron.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat, joi, în Parlamentul de la Haga, că România și Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Spațiul Schengen, pentru că trebuie actualizate evaluările MCV, precum și cele privind Sistemul de Informații Schengen. A spus că nu are nimic împotriva aderării celor două țări la Schengen, doar că acest lucru trebuie să se întâmple „când sunt gata”.

Claudiu Năsui, la „De ce se întâmplă?”, cu Răzvan Dumitrescu, la DC News

Citește și...

Claudiu Năsui, avertisment pentru românii cu credite: Trecerea de la ROBOR la IRCC este o „țeapă”

Deputatul USR Claudiu Năsui a spus că trecerea la IRCC este o „țeapă”, având un avertisment pentru românii cu credite.

„IRCC este ROBOR cu șase luni diferență”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui. „Este o țeapă, haideți să o zicem pe românește!”, a adăugat acesta.

„Haideți să ne uităm puțin. Dacă un român are un credit, e pe ROBOR, vede că ROBOR crește, plătește mai mult, zice: ca să nu plătesc mai mult, trec pe IRCC, că e mic. Trece pe IRCC și ce se întâmplă? La șase luni, crește și IRCC-ul! Și, atunci, a luat și creșterea pe ROBOR și creșterea pe IRCC. Deci este o țeapă”, a subliniat Claudiu Năsui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel