Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, mesaj pentru Putin 
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 08 mai 2022, 20:47
WhatsApp
Olaf Scholz: Am cerut industriei germane de armament să ne spună ce tipuri de materiale poate livra
Cancelarul german Olaf Scholz spune, la celebrarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, că Vladimir Putin nu va câștiga războiul.

Într-un discurs televizat adresat națiunii duminică, cu ocazia aniversării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat Ucraina de solidaritate în lupta sa împotriva invaziei rusești.

„Putin nu va câștiga acest război. Ucraina va rămâne perseverentă", a declarat Scholz, conform Reuters.

Data capătă o semnificație specială în acest an, deoarece două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste - Ucraina și Rusia - se află acum în război, a spus el.

Scholz a declarat că Germania va sprijini Ucraina cu ajutor umanitar, financiar și militar.

G Ad:

Nu va exista o pace dictată de Rusia, a spus el, reluând remarcile făcute și de președintele parlamentului german, Baerbel Bas.

Scholz: "Putin a spulberat visul unei epoci de pace în Europa"

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier l-a acuzat de asemenea, duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa" pentru a sădi "coşmarul unui război brutal şi ilegitim" de pe o poziţie de "putere atomică", relatează EFE.

"Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul", a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanşat de Putin "distruge ordinea paşnică europeană obţinută şi menţinută de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial", a adăugat Steinmeier.

Intervenţia şefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliaţi, marcate de războiul din Ucraina. 

Scholz va vizita Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că l-a invitat luni la Kiev pe cancelarul german Olaf Scholz. 

Cancelarul Scholz ar putea face un "pas politic foarte puternic" şi ar putea veni în capitala Ucrainei, a afirmat preşedintele Zelenski la un eveniment video găzduit de grupul de reflecţie londonez Chatham House.

Invitaţia este valabilă de ceva vreme, a adăugat liderul de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro