Urmărește emisiunea live
Olaf Scholz a vorbit cu Vladimir Putin despre războiul din Ucraina şi despre relaţiile bilaterale
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Cancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat vineri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre situaţia din Ucraina şi despre stadiul relaţiilor bilaterale, afirmă surse politice de la Berlin şi oficiali de la Kremlin.

Conversaţia telefonică a avut loc la iniţiativa cancelarului Olaf Scholz, afirmă oficialii germani. Preşedintele Vladimir Putin i-a spus lui Olaf Scholz că negocierile cu Ucraina pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană", conform Preşedinţiei Rusiei, potrivit Mediafax.


Contactele între Moscova şi Berlin vor continua la diferite niveluri, a subliniat Kremlinul


Cancelarul Olaf Scholz a semnalat vineri dimineaţă, în cursul audierii în Comisia pentru Afaceri Externe a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german, că intenţionează să continue contactele diplomatice cu Moscova.

"Vine un moment în care vor fi necesare din nou iniţiative diplomatice. Obiectivul este să oprim acest război teribil, cu un număr mare de victime, cu distrugeri imense şi fără sens", a argumentat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Hebestreit.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, Scholz era de opinie că Putin este informat greșit despre războiul din Ucraina. Într-o podcast german despre politică, Scholz şi-a exprimat convingerea că „preşedintele rus nu este informat corect” şi că „propriile sale servicii îi ascund multe adevăruri”, de exemplu „numărul soldaţilor ruşi care au murit în război”.

Scholz a subliniat la acel moment că Rusia nu poate ieşi victorioasă, indiferent cum se va termina conflictul.

„Acest război nu distruge doar Ucraina, ci şi viitorul Rusiei”, a afirmat el, adăugând că, fără o soluţionare paşnică, Rusia nu are nicio şansă de a reveni măcar la o creştere economică „rezonabilă”.

Citește și ....

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, mesaj pentru Putin

Într-un discurs televizat adresat națiunii duminică, cu ocazia aniversării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat Ucraina de solidaritate în lupta sa împotriva invaziei rusești.

„Putin nu va câștiga acest război. Ucraina va rămâne perseverentă", a declarat Scholz, conform Reuters.

Data capătă o semnificație specială în acest an, deoarece două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste - Ucraina și Rusia - se află acum în război, a spus el. Citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel