Oficial: Preluarea clubului Chelsea a fost aprobată de Premier League. Cine îl va conduce
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 24 mai 2022, 21:56
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Consiliul de administraţie al Premier League a aprobat propunerea de preluare a clubului Chelsea de către consorţiul Todd Boehly/Clearlake, potrivit Sky News.

Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, convenise deja o achiziţie de 4,25 miliarde de lire sterline a formaţiei Chelsea, în condiţiile în care Roman Abramovici este pe punctul de a încheia mandatul de proprietar după 19 ani.

„Consiliul de administraţie al Premier League a aprobat astăzi (marţi - n.r.) propunerea de preluare a clubului de fotbal Chelsea de către consorţiul Todd Boehly/Clearlake. Achiziţia rămâne sub rezerva eliberării de către guvern a licenţei de vânzare necesare şi a finalizării satisfăcătoare a ultimelor etape ale tranzacţiei”, a transmis Premier League.

Guvernul britanic urmează să aprobe vânzarea după ce Abramovici a dat asigurări că nu va beneficia de pe urma tranzacţiei.

Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare la câteva zile după invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Guvernul britanic l-a sancţionat pe oligarh la 10 martie, dar a acordat clubului Chelsea o licenţă specială, care expiră la 31 mai, pentru a-şi continua activitatea, potrivit Mediafax.

Ce transmiteau oficialii clubului, la începutul lunii 

"În primul rând, intențiile domnului Abramovich privind oferirea sumei obținute din vânzarea clubului Chelsea către organizații caritabile nu s-au schimbat. Echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți ai structurilor Națiunilor Unite și ai organizațiilor caritabile mondiale, care vor înființa o fundație și vor plănui activitatea ei. Un expert independent a discutat cu reprezentanții Guvernului britanic și a prezentat planurile. Domnul Abramovich n-a fost implicat deloc în această activitate.

În al doilea rând, domnul Abramovich n-a cerut returnarea unui împrumut – informațiile sunt false, așa cum sunt false și zvonurile privind faptul că domnul Abramovich ar fi crescut prețul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment. Obiectivul domnului Abramovich este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului și pentru Chelsea Foundation.

În urma sancțiunilor și restricțiilor impuse domnului Abramovich de către Marea Britanie, împrumutul acordat clubului a fost ținta unor sancțiuni din partea UE, fiind necesare aprobări suplimentare. Prin urmare, fondurile vor fi înghețate și vor fi subiectul unei proceduri legale, coordonată de autorități.

Pentru a clarifica lucrurile, domnul Abramovich nu are acces la aceste fonduri și nu va avea acces la fondurile obținute de pe urma vânzării clubului. Deși s-au schimbat circumstanțele, domnul Abramovich rămâne angajat să găsească un proprietar bun pentru Chelsea FC și să se asigure că fondurile obținute vor merge către o cauză bună."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?