Data actualizării:
Data publicării:

OFICIAL: Întrebarea PSD la referendumul lui Nicușor Dan

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, astăzi, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări extrem de importante, în cadrul referendumului propus de primarul general. 

„Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?” 

„Subiectul consumului de droguri în Capitală este unul esențial și trebuie abordat mult mai aplicat de către autoritățile locale, cele care știu ce se întâmplă în comunități. Magnitudinea fenomenului este alarmantă.

Unul din trei copii care învață în București spune că, în școala lui, consumul de droguri e o problemă. Vârsta consumatorilor a ajuns până la 10-11 ani, potrivit Ministerului de Interne. Anul trecut, la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia au fost internați peste 400 de copii și tineri cu vârsta până în 25 de ani. În primele 3 luni din 2024, au primit îngrijiri medicale alți peste 100 de copii și tineri cu aceeași vârstă. Aceștia sunt doar cei care ajung pe mâna medicilor în urma consumului de substanțe interzise. Însă, există semnale suficiente că sunt mulți elevi care consumă droguri și nimeni nu are cunoștință. 

Avem nevoie de implicarea autorităților locale, în special a Primăriei Capitalei, dar și de investiții serioase pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor și pentru a informa elevii cu privire la efectele substanțelor interzise. 

Organizația PSD București consideră că sănătatea copiilor, a tinerilor și a tuturor familiilor din Capitală este esențială pentru generațiile viitoare”, a transmis PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel