Oficial american și consulul Republicii Turcia, moment neașteptat pe o scenă din Constanța - video + update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Momentul când consulul Republicii Turcia în Constanța îi spune adjunctului șefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la București că discursul său nu este în program (FOTO: captură Dobrogea TV)
Momentul când consulul Republicii Turcia în Constanța îi spune adjunctului șefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la București că discursul său nu este în program (FOTO: captură Dobrogea TV)
Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la București, a urcat pe scena unui eveniment organizat la Constanța  pentru a susține un discurs, însă consulul Turciei în Constanța i-a spus că nu se regăsește pe lista vorbitorilor.

Momentul a avut loc în cadrul evenimentului „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed" de la Constanța. Consulul Republicii Turcia în Constanța s-a apropiat de scenă și i-a spus oficialului american că programul evenimentului este încărcat și nu se regăsește pe lista vorbitorilor.

„Ne pare rău, dar discursul nu este în program", a spus acesta.

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare Ataşatul pentru Servicii Religioase si Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, a organizat, în data de 18 noiembrie 2019, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" o suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbătorii „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)", notează ct100.ro.

UPDATE: Reacția Ambasadei

Adjunctul ambasadorului SUA la București se pregătea să rostească un discurs despre libertatea religioasă. Reprezentanții Ambasadei SUA au declarat, pentru Mediafax:

„Statele Unite ale Americii consideră că libertatea religioasă este un drept universal al omului și stă la baza protecției celorlalte drepturi inalienabile, incluzând libertatea de exprimare și libertatea de întrunire. Susținem libertatea religioasă și de credință în întreaga lume și depunem eforturi pentru a demonstra angajamentul nostru pentru protejarea minorităților religioase oricând este posibil. Este regretabil faptul că reprezentanții Guvernului turc au obiectat în mod public față de rolul unui înalt reprezentant al SUA și au împiedicat-o să vorbească la un eveniment care sărbătorea valorile de libertate religioasă și diversitate pe care le împărtășim în România", susține Ambasada SUA la București.

Video Dobrogea TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel