Oferta lui Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim, primită cu scandal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
diaconescu
diaconescu

 Joi, în ultima zi pentru primirea ofertelor pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu s-a prezentat pentru a depune o nouă ofertă care o dubla pe cea anterioară.  Dan Diaconescu a protestat în momentul în care şeful Oficiului Participaţiilor Statului, Remus Vulpescu, i-a comunicat că a depus prea târziu cea de-a doua ofertă, motivarea oficială fiind depăşirea cu câteva minute a termenului limită.

Procesul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim nu a fost lipsit de incidente. Dan Diaconescu a susţinut că a fost impedicat iniţial să depună noua ofertă de cumpărare a acţiunilor Oltchim. Termenul pentru depunerea documentelor de participare la licitaţia de privatizare a Oltchim expirase la ora 12.00, iar şeful OPSPI a anunţat că oferta lui Diaconescu a fost depusă după ora 12.00.

 "Aţi mai pomenit vreodată aşa ceva: să se comită o escrocherie ca pe strada Covaci? Ar fi culmea să se refuze cea mai mare ofertă şi să fim respinşi pentru o schemă de acest tip. Noi am venit la ora 11:20 la sediul Minsiterului. Până la 11:57 mi s-a spus că nu merg nu ştiu ce imprimante, apoi a zis că e 12.04 şi că oferta se respinge", a declarat Dan Diaconescu la România TV.

După ce a făcut scandal pentru că, susţine el, a fost împiedicat să depună în timp util dosarul de preluare a combinatului Oltchim, o secretară de la minister i-a mai pregătit un motiv de supărare. I-a vărsat cafeaua pe acelaşi dosar.

 După multe discuții, oferta lui Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim a fost acceptată. În schimb, cererea lui Diaconescu privind deschiderea ofertelor în cursul zilei de joi  a fost respinsă de conducerea OPSPI.

Companiile PCC, Chimcomplex şi AISA Invest şi Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim, a anunţat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel