Ofertă de muncă: 520.000 € și cazare gratuită. Job-ul pe care nimeni nu vrea să îl facă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Există o ofertă de muncă cu un salariu de 520.000 de euro și cazare gratuită, dar nu se găsește nimeni care să accepte.

Ați refuza vreodată un salariu anual de 520.000 de euro și cazare gratuită? Probabil ca nu. Cu toate acestea, în Australia există un astfel de loc de muncă de care nimeni nu este interesat, deși se oferă o sumă generoasă și o casă frumoasă.

Este vorba de Quairading, un orășel din vasta regiune de vest a Australiei, care oferă o mare oportunitate pentru un medic de familie care dorește să se stabilească acolo. Oferta include un salariu de 520.000 de euro pe an și o casă cu patru dormitoare, unde angajatul se poate muta fără să plătească chirie. Cu toate acestea, deși oferta pare foarte atractivă, până acum niciun medic nu a aplicat încă pentru a ocupa postul vacant, potrivit The West Australian.

Motivul

Motivul constă probabil în faptul că Quairading este situat în regiunea Wheatbelt, o zonă agricolă cunoscută pentru producția de grâu. Cu toate acestea, în ultimii 20 de ani, regiunea a suferit de pe urma depopulării și declinului sectorului agricol. Oricine este de acord să se mute acolo s-ar trezi, prin urmare, aproape în mijlocul nimicului.

Lipsa de medici generalişti în Australia este în creştere şi se estimează că până în 2031 va fi nevoie de aproape 11.000 de medici suplimentari. Urgența, așadar, nu privește doar Quairading, ci și multe alte orașe din țară. Un oraș din apropiere, de exemplu, a fost nevoit să închidă definitiv ușile cabinetului său din cauza lipsei unui medic generalist înlocuitor.

Nevoia de noi medici este de fapt atât de mare încât Guvernul australian a decis să intervină oferind și un stimulent de 7.800 de euro dacă medicul rămâne în funcție doi ani și 14.900 de euro dacă rămâne cinci. Oferta unui bonus generos, a unui salariu mare și a locuințelor gratuite este o încercare disperată de a atrage noi medici, dar până acum nimeni nu a răspuns apelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel