Europarlamentare 2019. Oettinger: Vor fi mai dure decât orice alte alegeri
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
UE
UE
Alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor vor fi "mai dure decât orice alte alegeri europene care au avut loc până acum", a declarat marţi, la Bucureşti, comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger.

El a precizat că la alegeri vor participa şi "antieuropeni".

"Aceste alegeri europene vor fi mai dure decât orice alte alegeri europene care au avut loc până acum. Se prezintă la aceste alegeri şi antieuropeni care se prezintă deschis. (...) Trebuie să ne gândim la Le Pen, Salvini, la AfD din Austria şi alţii", a afirmat el, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a vorbit şi despre fenomenul de fake news.

"Steve Bannon, consilierul lui Trump la alegerile prezidenţiale, se plimbă în prezent prin Europa cu fake news şi cu noi metode. Deci e un mod de a conduce o campanie electorală foarte neserios şi nu trebuie să stăm şi să acceptăm aşa ceva", a spus el.

Alegerile europene, la fel de importante ca cele naționale

Înaltul oficial a punctat că "alegerile europene trebuie să fie la fel de importante ca alegerile naţionale".

"Trebuie să fie o participare la fel de mare, partidele trebuie să aloce la fel de mult timp, la fel de multă energie pentru aceste alegeri ca pentru alegerile naţionale. (...) Atunci când alegerile europene vor avea valoarea alegerilor naţionale, atunci o să avem şansa unui final favorabil", a arătat comisarul european.

El a amintit că, după alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai, "rândul I din Europa va fi complet nou".

Oettinger a participat la conferinţa "Alegerile europene şi Brexit 2019: consecinţe pentru UE şi bugetul UE", organizată de Reprezentanţa din România a Fundaţiei Konrad Adenauer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel