Oettinger, comisarul european pentru Energie: România, neguvernabilă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oettinger decee
oettinger decee

Uniunea Europeană este în pragul eșecului, iar unele țări, ca România, aproape nu pot fi guvernate, spune comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

”Mă îngrijorează ţări care, fundamental privind, sunt pur şi simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, România, Italia”, a spus neamțul, citat de cotidianul german Bild, cu ocazia unei întâlniri a Camerei de Comerț și Industrie Germania-Belgia-Luxemburg.

Oettinger atrage atenția că Europa nu este pe drumul cel bun, așa cum ar crede multă lume, ci trebuie restructurată din temelii. El spune că UE nu s-a preocupat de propria-i criză, ci s-a comportat ca o asociație de binefacere pentru restul lumii.

Politicianul german creștin-democrat s-a arătat îngrijorat și cu privire la situația economică a Franței, țară ”zero pregătită” pentru reformele pe care trebuie să le implementeze. Totodată, neamțul a subliniat că manifestările eurosceptice au atins cote alarmante în țări precum Marea Britanie. Oettinger crede că în Franța este nevoie de un program de genul Agendei 2010, proiectul de guvernare cu efect mediu al fostului cancelar social-democrat al Germaniei Gerhard Schroder, în baza căruia Republica Federală a reușit să își asaneze economia în așa fel încât aceasta să parcurgă cu minime suferințe ce mai recentă criză, scrie Deutsche Welle.

Iprocrizia nemților în cazul gazelor de șist

Germania nu mai are putere de creștere, din cauza agendei politice greșite a Berlinului.

Comisarul european a remarcat că în timp ce Germania cere în instanță interzicerea exploatării gazelor de șist (fracking), Berlinul importă combustili din Rusia fără să-și pună problema protecției mediului din Moscova. ”Aşa ceva numesc eu ipocrizie”, a menționat comisarul. ”Dacă nu vrei să zbori din cursa globalizării trebuie să accepţi anumite riscuri”, a conchis Oettinger.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel