Data actualizării:
Data publicării:

Ocuparea teritoriilor palestiniene de către Israel, cercetată de Curtea Internațională de Justiție

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Curtea Internațională de Justiție (CIJ) va desfășura audieri publice pentru a permite părților să-și exprime punctele de vedere cu privire la consecințele legale ale ocupației Israelului asupra teritoriilor palestiniene, înainte de a emite în cele din urmă o opinie legală neobligatorie, a anunțat luni CIJ, potrivit Reuters.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite, compusă din 193 de membri, a cerut în decembrie ca CIJ, cunoscută și sub numele de Curtea Mondială, să-și exprime opinia cu privire la conflictul în curs între Israel și palestinieni.

Audierile, care vor avea loc în orașul olandez Haga, vor începe pe 19 februarie, potrivit anunțului făcut de curte. Cererea pentru o așa-numită opinie consultativă a fost făcută înainte de escaladarea actuală din regiune, astfel că opinia CIJ se va concentra exclusiv asupra ocupației israeliene.

Această cerere a fost înregistrată într-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală cu 87 de voturi în favoare. Israelul, Statele Unite și alți 24 de membri au votat împotrivă, în timp ce 53 de membri s-au abținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel