Ochiul BIONIC care readuce vederea este REALITATE. Când va fi lansat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un ochi bionic ar putea readuce vederea a milioane de oameni în numai 5 ani, transmit experții.

Un ochi bionic ar putea readuce vederea a milioane de oameni în numai 5 ani, transmit experții, conform The Sun. Primul glob ocular artificial este capabil să vadă mai clar decât organul după care a fost conceput: ochiul uman.

Imaginile sunt convertite prin niște senzori minusculi care imită celulele fotoreceptoare care detectează lumina. Senzorii sunt integrați într-o membrană de aluminiu și wolfram, în formă de semisferă, imitând retina. Ochiul electrochimic, numit și EC-EYE, seamănă izbitor de mult cu proiecțiile din filmele Sci-Fi din trecut, precum „2001: A Space Odyssey".

Tehnologia de peste 5 ani

Prof. Zhiyong Fan de la Universitatea din Hong Kong a transmis că au fost plănuite testările clinice pe animale. „Ochiul nostru biometric are o mărime comparabilă cu ochiul uman – puțin mai mult de doi centimetri în diametru", a spus el.

„El poate fi folosit drept proteză vizuală pentru a-i ajuta pe nevăzători sau pe cei cu probleme de vedere. Ar putea duce la un ochi bionic. Sperăm să avansăm dispozitivul din punct de vedere al biocompatibilității, stabilității și performanțelor", a mai explicat prof. Fan. „Cred că dacă totul merge cum trebuie, poate că în cinci ani tehnologia va deveni practică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel