Data publicării:
ȘOC. Răsturnare de situație în cazul elevilor din Ștei eliminați din BAC. Ce a decis instanța
12 elevi, printre care și Alexandra Burtă, șefa de promoţie de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ștei, eliminată de la BAC, au câştigat prima bătălie cu şefii din Inspectoratul Şcolar.
Judecătorii au decis să admită acţiunea formulată 12 elevi în frunte cu șefa de promoție, Alexandra Burta, și să suspende efectele procesului verbal de sancţionare a candidaților. Decizia nu este definitivă.
Reamintim că de la Colegiul din Ștei, Inspectoratul Școlar a decis eliminarea din Bacalaureat a 111 elevi pentru suspiciuni de fraudă la proba de Matematică a Bacalaureatului.
Citește și: Gabriel Ispas: În cazul elevei de 10 de la Ștei se poate începe urmărirea penală
"Admite acţiunea formulată de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR al JUDEŢULUI BIHOR prin COMISIA JUDEŢEANĂ de BACALAUREAT BIHOR şi COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA" ŞTEI, având ca obiect suspendare act administrativ şi în consecinţă: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de învăţământ Colegiul Tehnic „Unirea" Ştei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematică, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.07.2015", a decis instanţa.
Conform rezultatelor la Bacalaureat 2015 afişate de edu.ro, Alexandra Burtă a luat nota 9 la proba scrisă de Limba si Literatura Română, nota 9,7 la Geografie, iar la proba de Matematică a fost eliminată din examen.
Liceul, obligat să corecteze lucrările și să emită adeverințe pentru înscrierea la facultate
"Există o contestaţie pe fond, care se va judeca începând cu luna septembrie. Până atunci, există elevi care au formulat cereri de suspendare a efectelor procesului verbal de sancţionare, cereri care au fost admise. Astfel că liceele vor fi obligate să corecteze lucrările, să declare elevii admişi sau respinşi şi să elibereze o adeverinţă pentru ca aceştia să se poată înscrie la facultate. Decizia este executorie, deci este obligatorie de aplicat, chiar dacă părţile nemulţumite o pot ataca, prin recurs", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, preşedinta Tribunalului, Carmen Domocoş.
Astfel, Inspectoratul Şcolar, chiar dacă va ataca sentinţa, va trebui să o pună de joi în executare şi, dacă elevii au note de promovare, să le dea adeverinţele cu care să poată da admiterea la facultate.
Potrivit sursei citate, preşedinta Comisiei judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Kery Hajnal, a declarat că încă nu poate spune concret nimic: "Deocamdată aşteptăm şi noi să ajungă jurista la Inspectorat, ca să vedem ce avem de făcut".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News