Obiectivul nr. 1 la FNGCIMM. Directorul general Dumitru Nancu: E next level / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dumitru Nancu / Foto: Crișan Andreescu
Dumitru Nancu / Foto: Crișan Andreescu
FNGCIMM a aniversat, împreună cu partenerii săi, 20 de ani de la acordarea primei garanții. Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a dezvăluit care este cel mai important obiectiv pentru perioada următoare.

De la prima garanție aprobată pe 31 mai 2002 și până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 443.000 de garanții în valoare de 98.021 mil lei care au susținut finanțări de 147.467 mil lei, ultimii trei ani de activitate marcând o creștere istorică a volumului de activitate, în special datorită Programului Guvernamental IMM Invest.

Într-un interviu acordat DCNews, întrebat ce planuri au pentru următorii ani, Dumitru Nancu a dezvăluit obiectul numărul 1: „După cum bine știți, de anul trecut, Fondul Național de Garantare joacă un rol important și la Asociația Europeană a Instituțiilor Financiare de Garantare. Fondul deține funcția de vicepreședințe, deci ne-am extins și la nivel de reprezentare europeană. Obiectivul numărul 1 pe termen scurt și urgent este să devenim parteneri InvestEU. E next level!

Întrebat ce diferenţiază programul InvestEU de programele regionale, Dumitru Nancu a spus că, „în loc să acordăm garanţii de la bugetul de stat, vom da garanţie directă de la Comisia Europeană, să nu mai impactăm datoria publică a României.”

„Atât în PNRR, dar și în programele operaționale, nu mai există granturi directe. Sunt toate instrumente financiare, adică îmbină creditul cu garanția și cu alocația nerambursabilă. S-a schimbat paradigma la nivelul Comisiei Europene”, a mai spus Dumitru Nancu în cadrul interviului.

Misiunea FNGCIMM, de a facilita accesul la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii, precum și a altor categorii de beneficiari prevăzute în programele guvernamentale date în administrare Fondului, a fost susținută în cei 20 de ani de cele 25 de instituții de creditare cu care are semnate convenții de lucru, astfel că în prezent, prin valoarea capitalurilor proprii, complexitatea și volumul activităților de garantare pe care le desfășoară, precum și prin rețeaua teritorială care acoperă întreg teritoriul țării, FNGCIMM SA-IFN a devenit lider de piață în domeniul garantării creditelor, membru activ al Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare (AECM), reprezentantul legal al FNGCIMM SA-IFN fiind ales și vicepreședinte al AECM.

„Pe 31 mai am ajuns la aniversarea a 20 ani de la acordarea primei garanții și aș dori să le mulțumesc sincer tuturor clienților, partenerilor, acționarului, directorilor și, desigur, personalului FNGCIMM care au făcut din Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii un succes”, a declarat Dumitru Nancu, director general.

Președintele Consiliului de Administrație, Florin Jianu, a completat: „Cei 20 de ani de operațiuni pe piața financiară au însumat multe experiențe și provocări, prin care am trecut neclintiți în misiunea noastră, hotărâți de a gestiona riscurile și de a deveni ceea ce suntem astăzi, o instituție financiară solidă, profitabilă și respectată.”

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, informații de neratat la DCNews și DCBusiness

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel