Obiectele obișnuite din casă, cât le păstrezi și de ce să arunci
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Multe din lucrurile pe care le folosim foarte des acasă, după un timp devin periculoase pentru sănătate. Vorbim de obiecte uzuale, care se găsesc în bucătărie, baie, dormitor și în trusa de machiaj. Iată cât timp le păstrezi, cum ai grijă de ele și când le arunci.

Bureții de baie și cei de spălat vase, pernele, pensulele folosite la machiaj, periuța de dinți și multe alte obiecte pe care le folosim zilnic pot deveni un real pericol pentru sănătate dacă nu avem grijă.

Bureții

Nu durează prea mult ca bureții, mai ales cei de bucătărie, să devină un focar de bacterii. Ei pot răspândi germeni pe mâinile tale, de unde ajung repede în mâncarea ta. Sau dacă aveți o tăietură pe mâna, bacteriile pot intra direct în corpul în acest fel. Chiar dacă fierbeți sau băgați microunde bureții după fiecare utilizare, oamenii de știință spun că este mai bine să îi înlocuiți o dată pe săptămână. E valabil și pentru cei de baie.

Perna de dormit

Din orice ar fi făcută, perna își pierde forma și fermitatea în timp. De asemenea, absoarbe transpirația, uleiul și celulele moarte ale pielii pe care corpul le elimină în timpul somnului. Aruncați pernele vechi pentru altele noi la fiecare 2 ani - mai devreme, dacă acestea s-au deformat deja.

Periuța de dinti

Dacă te speli pe dinți de două ori pe zi, șa cum e minimul necesar, perii din periuța de dinți se vor distruge repede. Se vor îmbâcsi cu bacterii, de asemenea. Așa că, pentru o igienă corectă schimbați periuța la fiecare 3-4 luni.

Farfurii și castroane

Castroane și farfuriile cu zgârieturi, ciobituri sau cele din politetrafluoroetilenă (Teflon) trebuie să fie pe lista de obiecte de reînnoit din bucătărie. Nu le păstra dacă s-au deteriorat. Din fericire, particulele de teflon nu vă vor face rău dacă intră în mâncare, dar dacă cioburile da.

Machiajul

Data de valabilitate a acestor produse variază, dar o regulă bună este de nu le păstra după data de expirare. Mai mult, înlocuiți întotdeauna acele produse de machiaj dacă ce l-ați folosit pe pielea sau pe ochii infectați, notează webmed.com.

Periile de machiaj

Aplicatoarele de machiaj trebuie spălate în mod regulat cu apă caldă și un săpun, pentru a le menține suficient de curate pentru o bună perioadă de timp. Urmați acest program de curățare: o dată pe săptămână pentru uneltele cu care se aplică machiajului umed; de două ori pe săptămână pentru aplicatoarele de machiaj pentru ochi. Periile pentru machiaj uscat pot fi spălate o dată pe lună. Aruncați-le dacă s-au deteriorat sau sunt prea îmbâcsite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel