Obiceiuri sănătoase care te vor face să arăți mai tânară după 40 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Elina Fairytale
Foto Ilustrativ/Pexels Elina Fairytale
Este imposibil să opriți cu adevărat timpul, însă există multe acțiuni care pot fi efectuate în viața de zi cu zi pentru a menține un aspect mai tânăr și mai proaspăt. 

Cel mai important, indiferent de vârsta pe care o aveți acum, este să acordați atenție nutriției

Există alimente care, mai mult decât altele, te ajută să arăți mai tânăr pentru mai mult timp.

Strugurii, de exemplu, precum și prunele, fructele de pădure și perele sunt bogate în sorbitol, o substanță care atrage apa, ajutând pielea să o absoarbă și să o rețină.

Antioxidanții fundamentali și vitaminele A și C, care luptă împotriva radicalilor liberi, ajutându-vă să vă mențineți un aspect mai tânăr

Dietele bogate în antioxidanți pot, de asemenea, ajuta la combaterea daunelor cauzate de soare și mediu. Undă verde pentru portocale, căpșuni, afine, ardei și spanac. In general, consumul de fructe si legume ar duce la o îmbunătățire a aspectului pielii..

Pe de altă parte, peștele gras, cum ar fi somonul, este bogat în DMAE (dimetilaminoetanol), un compus care mărește tonusul muscular. Un ingredient indispensabil al multor creme pentru tenul matur, poate fi mai bine integrat prin consumul de pește de apă sărată de două ori pe săptămână.

Nu uitați de proteine. Masa noastră musculară slabă este formată din proteine, așa că aportul suficient în dietă vă poate ajuta să vă mențineți în formă și să încetiniți procesul de îmbătrânire. 

Ai grijă de părul tău

Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru se schimbă și devine adesea mai aspru și mai rar.

Pentru a te simți mereu ordonat și a arăta mai tânăr,  folosește în mod regulat măști și balsamuri pentru a combate uscăciunea. Pentru a da feței un aspect mai tânăr, este mai bine să eviți de părul foarte lung și să te concentrezi pe coafuri mediu-scurte.

Concentrează-te pe aspect

Ochii vorbesc la orice vârstă și a face din ei un punct forte al aspectului tău atunci când anii trec, este cu siguranță o strategie câștigătoare pentru a arăta mai tânăr.

În ceea ce privește machiajul, alege fardurile de ochi cu culori cât mai neutre, naturale. Nu folosi eyeliner-ul negru, înlocuiește-l cu nuanțe de maro ciocolată. Evitați creionul pe pleoapa inferioară, nu va face decât să vă obosească privirea.

În cele din urmă, menținerea sprâncenelor stilizate ș ajută la încadrarea feței și atrage atenția asupra ochilor.

Nu vă neglijați mâinile

Mâinile sunt printre primele părți ale corpului care prezintă semne de îmbătrânire. Pentru a contracara îmbătrânirea, utilizați în mod regulat o cremă bună pentru mâini. Dacă pielea mâinilor e  ternă și cu pete, iluminează-le exfoliându-le cu o mască home-made pe bază de sare de mare și suc de lămâie.

Bea mai multă apă

Corpul uman este alcătuit în principal din apă , iar pielea noastră este cel mai mare organ, așa că pentru a-l menține tânăr este esențial să rne hidratăm.

Există diferite recomandări referitoare la consumul zilnic de lichide. Cei mai mulți, consideră că trebuie să bem 6-8 pahare de apa în fiecare zi - un obiectiv rezonabil. Oricum, pentru că oamenii sunt diferiți și necesitățile acestora privind consumul de apă care să prevină deshidratarea vor fi diferite. Pentru unii, mai puțin de 8 pahare ar fi suficient, pentru alții însă, poate fi nevoie de mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel