Obiceiuri alimentare nesănătoase la birou. Cinci pași pentru a scăpa de ele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Locul de muncă poate fi cauza kilogramelor în plus, și asta pentru că ai putea fi tentat să faci alegeri alimentare nesănătoase. Iată cum câștigi lupta.   

Adulții petrec, în medie, 8,8 ore pe zi la muncă și activități legate de muncă. Și 66 la sută dintre acești oameni au în general o alimentație nesănătoasă.

Veștile bune? Cercetările au arătat că efectuarea unor modificări simple în mediul de lucru și în rutina zilnică vă pot îmbunătăți calitatea dietei și vă pot ajuta să mențineți un stil de viață mai sănătos.

Iată cinci pași pe care îi puteți face chiar acum, potrivit Mayo Clinic.

1. Scapă de vasul cu bomboane; adu bolul de fructe. Pur și simplu mutarea unui bol de bomboane departe de birou sau fixarea într-un sertar, s-a dovedit că reduce semnificativ consumul de dulciuri. În schimb, un bol de fructe amplasat proeminent încurajează gustările sănătoase.

2. Ferește-te de automat de gustări. Cercetările au confirmat ceva ce majoritatea dintre noi știm intuitiv: Mașinile distribuie în mare parte gustări bogate în zahăr, sare și calorii și cu o valoare nutritivă scăzută.

3. Planifica; poți aduce gustări sănătoase de acasă - luați în considerare nuci mixte și gustări frigorifice. Gustările frigorifice pot include iaurt, legume crude, fructe proaspete și brânză.

4. Încetează să mănânci singur la birou - Cercetările au arătat că mâncatul în grup poate crește atât comportamentul de cooperare cât și performanța generală a muncii - un câștig mare.

5. Nu uitați să vă hidratați - Chiar și o deshidratare ușoară vă poate afecta negativ memoria și crește anxietatea și oboseala, stabilind scena atât pentru scăderea performanței în muncă, cât și pentru mâncatul compulsiv. Păstrați la îndemână o sticlă de apă, astfel încât să puteți bea toată ziua.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel