Data publicării:

Obiceiul care slăbește organismul în lupta împotriva COVID-19

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Alimentaţia este cheia în lupta cu coronavirusul, potrivit unui medic. 

Medicul Cătălin Cîrstoveanu atrage atenţia că, în cazul persoanelor care consumă des carbohidrați, celulele care luptă cu infecțiile își pierd din putere, potrivit Digi 24. De aceea, mai ales acum, în plină pandemiei, trebuie să avem grijă la ce mâncăm.  

„Trebuie să vorbim și despre ceea ce trebuie să facem noi, ca populație, cum trebuie să mâncăm pentru a preveni astfel de lucruri. 100 de grame de carbohidraţi, fructoză, glucoză, sucroză administrate unei persoane adulte afectează foarte grav funcționalitatea leucocitelor pe o perioadă de 5-6 ore. Dacă devine un obicei nesănătos al vieții mele, sunt expus major în astfel de situații, în pandemii, de exemplu", a explicat medicul Cătălin Cîrstoveanu.

„Mâncatul toată ziua, ronțăitul carbohidraților este un obicei extrem de periculos pentru noi, ca populație", a adăugat acesta.

De asemenea, a mai spus că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel