Obama avertizează Rusia: O intervenție militară în Ucraina are un cost
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama atacam siria
obama atacam siria

Președintele Barack Obama avertizează Rusia că o intervenție miitară a trupelor rusești în Ucraina va avea "un cost", după ce Ucraina a denunțat confiscarea de către Moscova a două aeroporturi din Crimeea și încălcarea spațiului aerian.

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, Obama a spus că "orice încălcare a suveranității Ucrainei și a integrității sale teritoriale ar fi profund destabilizatoare, ceea ce nu este în interesele Ucrainei, Rusiei sau Europei", conform BBC.

"Ar însemna o imixtiune gravă în probleme care trebuie rezolvate de poporul ucrainean. Ar fi o încălcare clară a angajamentului Rusiei de a respecta suveranitatea și granițele Ucrainei - și a legilor internaționale", a mai declarat Obama.

"La doar câteva zile de la începerea Jocurilor Olimpice, ar atrage condamnarea de către state de pe tot globul. Și, într-adevăr, SUA vor sprijini comunitatea internațională în a afirma că vor exista costuri pentru orice intervenție militară în Ucraina", a mai declarat președintele SUA, fără să precizeze care ar fi răspunsul Washingtonului într-un asemenea scenariu.

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a făcut apel, vineri, pentru "dialog politic", în contextul actualelor tensiuni din Crimeea, subliniind necesitatea respectării "integrităţii teritoriale" a Ucrainei.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a făcut apel pentru evitarea "a tot ceea ce ar putea contribui la agravarea situaţiei" din Ucraina şi pentru "reţinere" în Crimeea, într-o discuţie telefonică purtată cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel