Oana Zamfir și Mircea Badea, replici pe marginea controversei cu Auchan și casele de marcat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Oana Zamfir și Mircea Badea
Oana Zamfir și Mircea Badea
Oana Zamfir și Mircea Badea au avut un schimb de opinii pe marginea subiectului cu Auchan și casele de marcat.

Oana Zamfir este de părere că statul trebuie să intervină pentru a reglementa ce este pe piața muncii. Mircea Badea nu este de acord și consideră că statul ar trebui să se implice cât mai puțin, chiar deloc atunci când vorbim de afaceri private.

Iată replicile dintre Oana Zamfir și Mircea Badea:

Oana Zamfir: Subiectul cu casele de marcat este foarte important. Acesta este viitorul. Vom avea din ce în ce mai mulți oameni dați afară și înlocuiți cu roboței.

Mircea Badea: Eu sunt capitalist. Nu pot să-i spun unui privat cum să-și facă afacerea. Îi spun eu ăluia de la Auchan cum să-și organizeze businessul? Este treaba lui. Nu îmi convine, nu mă duc. 

Oana Zamfir: Statul poate să reglementeze ce este pe piața muncii.

Mircea Badea: Atunci acesta este socialism.

Oana Zamfir: Iartă-mă, dar trebuie să ai un echilibru privind forța de muncă.

Mircea Badea: Nici șoferul de pe diligență nu mai este. A dispărut între timp această meserie pentru că a dispărut diligența. Se întâmplă. 

Oana Zamfir: Greșeala abordării acestui subiect este din perspectiva clientului care are posibilitatea să se mute oriunde. Dar nu este așa pentru că în materie de stat, trebuie să-ți protejezi locurile de muncă.  

Mircea Badea: Eu lucrez la privat de când sunt pe planetă. Să vină statul să reglementeze orice la privat... este comunism, este socialism. Privatul trebuie lăsat în pace. Concurența de pe piața liberă își va face treaba. (...) Mi se pare odios să vină statul la un privat să-i spună ce să facă. Cine ești, tu stat, să vii să îmi spui cum să fac businessul? Cu cât mai puțin stat, cu atât mai bine. Problema este prea mult stat, că se bagă prea mult statul.

VEZI ȘI: Mircea Badea, reacție în scandalul Auchan și casele de marcat: În fiecare zi a vieții mele sunt măsurat. Dacă nu livrez rezultatul economic, nu iau bani și mă dă afară - https://www.dcnews.ro/mircea-badea-reactie-in-scandal-auchan-si-casele-de-marcat-in-fiecare-zi-a-vietii-mele-sunt-masurat-daca-nu-livrez-rezultatul-economic-nu-iau-bani-si-ma-da-afara_908407.html

În 22 februarie, Auchan anunța, printr-un comunicat, că „a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți”:

„Datorită noului sistem de case, clienții beneficiază de un timp redus de așteptare la casele de marcat, toate acestea fiind permanent deschise.

De altfel, toți angajații din zona caselor de marcat evoluează spre o nouă meserie, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case. În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate.

Casele rapide self check-out sunt intuitive și ușor de utilizat, iar întregul proces de scanare a cumpărăturilor poate fi realizat în mod individual de către client sau cu ajutorul consilierilor de case, aceștia fiind permanent disponibili pentru a oferi suportul necesar”.

VEZI ȘI:   Adevărul despre cei 10.000 - 20.000 euro cheltuiți de Selly - https://www.dcnews.ro/adevarul-despre-cei-10-000-20-000-euro-cheltuiti-de-selly_908411.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel