Oana Stănciulescu: "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967". Jurnalista publică o lucrare de referință care ar trebui citită de toată lumea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Eveniment literar la Biblioteca Academiei Române, vineri, 3 noiembrie, cu ocazia lansării volumului "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967", scris de jurnalista Oana Stănciulescu.

Lucrare de referință pentru a scoate în evidență interesul pe care regimul comunist îl avea în manipularea și influențarea cercetării arhe­ologice și felul în care Securitatea ca unealtă a statului comunist opera în mod concret în sensul aplicării dis­pozițiilor conducerii statului.

Zeci de volume din arhivele CNSAS au stat la baza volumului "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967",  unde Oana Stanciulescu a reușit, după mii de ore de studiu a documentelor, să scoată o parte din istoria represiunii  Securității, care a reușind să aservească politic cercetarea arheologică în primele două decenii ale dictaturii comuniste. 

Oana Stănciulescu, absolventă a Academiei de Studii Economice din București,  este jurnalist din 1991. A debutat la Dreptatea, a scris la România Liberă, Ziua, Academia Cațavencu și a făcut parte  din redacția BBC.

A fost șef secție Politic la PRO TV, redactor-șef la Cotidianul. Realizator și analist la Realitatea TV, Antena 3 și B1TV, director la Expres Magazin. A fost  președinte la Societatea pentru Presă Liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel