Oana Roman, de ce a criticat-o foarte dur pe Irina Rimes: Am toate motivele!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Oana Roman a reacționat, după tot scandalul legat de numirea Irinei Rimes ambasador Brâncuși, motivându-și alegerea de a o critica foarte dur pe artistă.

"Apropos de tot scandalul generat de problema Brâncuși vs. Irina Rimes, la care nu am stat pasivă, mi-am exprimat o părere. Dură si clară. De ce? Am toate motivele: am un cult pentru Brâncuși, l-am studiat încă de când aveam vreo 16 ani, împinsă fiind să-l descopăr de către Academicianul Radu Varia, unul din cei mai mari critici de artă din Lume și un mare specialist în Brâncuși.

E adevărat că puțini au avut șansa să crească în casă cu Radu Varia ca prieten de familie. Eu am avut șansa să cresc într-o casă în care prietenii de suflet erau oameni precum Radu Varia, Petru Creția, Andrei Pleșu și alți oameni de calibrul lor. În facultate, am scris o lucrare despre Brâncuși și am luat atunci o notă foarte mare pentru că, da, Radu Varia care era la Paris în acea perioadă, m-a ajutat cu documentație pentru acea lucrare", a scris Oana Roman.

"Nu cred că avem dreptul"

"Am vizitat toate muzeele din Europa și SUA, unde se află opere Brâncușiene, și cunosc opera și istoria lor îndeaproape. Sunt deci îndreptățită să spun că nu vreau ca Brâncuși, după ce a fost batjocorit în România de la început, că continue să fie și în 2020. Nu cred că avem nici dreptul să ne lăudăm cu el pentru ca a devenit demult Universal și a fost mai francez ca francezii. Ăsta e adevărul. Dar măcar să nu-l batjocorim! Măcar atât. Mai bine tăcem și ne vedem de soarta noastră mică si modestă", a mai scris vedeta.

Vezi și: Oana Roman despre Irina Rimes: 'nu are simțul penibilului'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel