Oana Jinga, o româncă ce construiește roboți „de lucru“ în Anglia: După Brexit și pandemie a fost un exod masiv al românilor din UK
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Vor lua roboții locul de muncă al oamenilor? Oana Jinga, cofondatoarea unei companii de foarte mare succes în Marea Britanie, spune că oamenii ar trebui să stea liniștiți. 

Oana Jinga, unul dintre fondatorii companiei BotsAndUs, care construiește roboți în Marea Britanie a vorbit despre problema locurilor de muncă din Marea Britanie. Ea spune că foarte multe companii se confruntă cu un deficit mare de personal, după ce muncitorii străini le-au plecat din cauza pandemiei și a Brexit-ului.

Trei români au reușit să realizeze peste hotare o companie de succes care creează roboți pentru depozite și logistică. Compania BotsAndUs a fost înființată în anul 2015 de Andrei Dănescu (CEO), Adrian Negoiță (CTO) și Oana Jinga (marketing și vânzări).

Cu o pasiune comună pentru competițiile de robotică, Andrei și Adrian știu de mulți ani că într-o zi își vor construi și își vor dezvolta propria companie de robotică. După ce au urmat căi separate la începutul carierei lor, li s-a alăturat Oana în pasiunea pentru mașinile autonome și s-a născut BotsAndUs.

Oana Jinga a fost invitată la interviurile ȘtiriDiaspora, unde a răspuns întrebărilor redactorului Bogdan Bolojan.

Întrebată despre condițiile de muncă din UK și despre riscul ca în curând roboții să ia locul oamenilor, Oana Jinga a răspuns că acest lucru este puțin probabil și că, de fapt, inteligența artificială vine în ajutorul angajaților.

Oana Jinga:  După Brexit și pandemie a fost un exod masiv al românilor din UK

Bogdan Bolojan: Sunt câteva sute de mii de români care lucrează în Marea Britanie. Mulți se tem că roboții, inteligența artificială, le-ar putea lua locurile. Este o realitate sau nu? Poate fi înlocuit omul?

Oana Jinga: Ca să vorbesc strict de Marea Britanie, după Brexit și după pandemie a fost un exod masiv al oamenilor din UK. Nu neapărat a românilor, dar oameni care lucrau in Marea Britanie și care lucrau în depozite, agricultură. Mai ales lucrătorii sezonieri nu s-au mai întors pentru că acum e foarte complicat să lucrezi aici.

Acest lucru pune o presiune incredibil de mare pe companiile de logistică pentru că ei efectiv nu au oameni. Participăm la foarte mule conferințe și tema asta e preponderentă în toate conferințele, simpozioanele: cum sa facem sa atragem talent? 

Citește continuarea pe StiriDiaspora.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel