Oana Hăineală, președintele CSM, tertipuri la Judecătoria Cornetu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
haineala
haineala

Lumea Justiției scrie despre modul în care președintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, încearcă să tergiverseze judecarea ordonanței președințiale prin care a cerut interdicții pentru Antena 3, Lumeajustiției.ro și Sursa zilei. 

De circa patru luni de zile,  președintele CSM, Oana Hăineală încearcă să amâne judecarea ordonanței președințiale prin care a cerut să se interzică publicarea de materiale "mincinoase" la adresa domniei sale, dar și înlăturarea de pe site-urile menționate a articolelor referitoare la  dosarul ei penal de la DNA. Reamintim că este vorba despre faptul că președintele CSM  a fost cercetată pentru favorizarea infractorului și în care se află stenogramele discuțiilor acesteia  cu fosta șefă a Parchetului Judecătoriei Podu Turcului, Rita Branga, condamnată definitiv la închisoare pentru corupție, căreia îi spunea „stai liniștită” că „se rezolvă”...

La termenul de luni de la Judecătoria Cornetu, Oana Hăineala a cerut din nou amânarea cauzei, depunând o nouă cerere de modificare a acțiunii (a patra!).  Motivul: o noua pretenție, prin care  Hăineala vrea acum eliminarea de pe site-urile celor trei publicații și a ultimelor materiale publicate în ultimele zile la adresa ei, ca de exemplu cel despre cum a plătit peste 135.000 euro ca ordonator de credite unor comisii de examinare pentru promovarea unui judecător la Înalta Curte, articol bazat exclusiv pe un răspuns CSM publicat integral.

Reamintim că în plină vacanță parlamentară, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară, dar și CNA, cu privire la presupusele campanii de presă la adresa “Independenței Justiției” duse de DeCe News, Antena 3 și Lumea Justiției. De remarcat în această acțiune este faptul că sesizarea a fost făcută nu de Plenul CSM, ci de Secția de procurori condusă de președintele acesteia, doamna Oana Schmidt Hăineală.

Față de imixtiunea CSM în politica redacțională a redacției,  DeCe News  a sesizat Parlamentului European,  Comisia Europeană, dar și Guvernul, Președinția și  europarlamentarii români, pentru luarea unei poziții ferme referitoare la modul în care președintele CSM, doamna Oana Schmidt Hăineală, înțelege libertatea de exprimare a presei în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel