Oana Florea: Guvernul Cîțu trebuie demis! Orice zi în plus cu ei la guvernare înseamnă mai multă sărăcie și hoție
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Oana Florea, deputat PSD, arată care sunt argumentele pentru care apreciază că Guvernul Cîţu trebuie demis prin moţiune de cenzură.

"Cîțu, Orban și PNL au împrumutat într-un an cât alții în 20! Au irosit toți banii împrumutați, dar nu au crescut alocațiile și pensiile, nu au acordat niciun sprijin pentru agricultură, nici pentru susținerea IMM-urilor, nu au făcut investiții în infrastructură.

În schimb, s-au împrumutat 44 miliarde euro într-un an! 1.300 de euro pe secundă! Nimic nu a ajuns la cetățeni, nici în economie, doar în buzunarele lor.

Mai rău! Cu totală iresponsabilitate, vor să angajeze noi împrumuturi uriașe – 15 miliarde euro prin PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piața internațională – cu prețul instituirii unei austerități de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010, când o altă guvernare de dreapta – Băsescu-Boc – a tăiat salariile și a impozitat pensiile.

Azi, Guvernul Cîțu trebuie demis în urma moțiunii de cenzură. Orice zi în plus cu ei la guvernare înseamnă mai multă sărăcie și hoție. Orice parlamentar responsabil, indiferent de orientarea sa politică, poate prin votul său să oprească afundarea României în austeritate cronică, într-o succesiune de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației.

Guvernul Cîțu trebuie să plece!", transmite deputatul PSD Oana Florea.

Guvernul Cîţu, în fața moțiunii de cenzură

Guvernul Florin Cîțu este, marți, în fața votului pe moțiunea de cenzură, „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu”. Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de e 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea, luni, că ar mai fi necesare 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar nu se voteze.

În ciuda declarațiilor lui Ludovic Orban, liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Național al partidului, că parlamentarii USR PLUS vor fi prezenţi în plenul reunit de marţi şi vor vota împotriva moţiunii de cenzură, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel