Data actualizării:
Data publicării:

Oana Cuzino, drept la replică. Care e adevărul din lupta pentru propriul teren, luat "nelegal și abuziv" de Primăria Capitalei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Instagram Oana Cuzino / Nicușor Dan
Foto: Instagram Oana Cuzino / Nicușor Dan

Oana Cuzino a clarificat situația cu propriul teren, luat de Primăria Capitalei. 

Oana Cuzino, drept la replică

 

"Articolul menționat anterior cuprinde o serie de informații prezentate în mod tendențios și incomplet, de natură să aducă o gravă atingere imaginii, drepturilor și intereselor legitime ale subsemnatei, motiv ce impune atât publicarea prezentului drept la replică, dar și eliminarea conținutului articolului de pe website-ul www.dcnews.ro

Cu titlu preliminar, consider regretabil faptul că în scopul captării interesului cititorilor, titlul articolului asociază imaginea mea cu cea a Primarului general, făcând trimitere la o pretinsă luptă ce are drept unic scop obținerea unei sume de bani, deși singurul scop al subsemnatei este acela de a-mi apăra dreptul de proprietate și de a exercita atributele acestuia fără nicio îngrădire.

În loc de a prezenta în mod corect și imparțial situația de fapt reală, articolul se concentrează exclusiv pe un pretins scop mercantil al subsemnatei, făcând trimitere în mod tendențios la interesele materiale ale subsemnatei și fostului meu soț și omițând să prezinte împrejurări de fapt esențiale.

În acest sens, vă precizez faptul că subsemnata nu mă aflu într-un ”război” în instanță cu primarul municipiului București, ci am solicitat concursul justiției pentru a se recunoaște faptul că nu m-am putut bucura de toate atributele dreptului de proprietate asupra unui teren pe care l-am dobândit în mod legal și de a cărui folosință am fost lipsită în mod nelegal și abuziv până în prezent.

Demersurile subsemnatei vizează sancționarea pasivității Municipiului București, ce a cauzat și continuă să ne cauzeze un prejudiciu reprezentat de contravaloarea lipsei de folosință a imobilului.

Toate demersurile întreprinse de subsemnată au avut un singur scop legitim, acela de respectare a dreptului meu de proprietate privată de către Municipiul București, fiind tendențioasă asocierea între acest scop perfect legitim și consecințele perfect logice ale încălcării sale - acelea de a beneficia de o despăgubire justă, calculată în raport de valoarea terenului și de durata de timp pentru care am fost lipsită de folosința normală a terenului.

Totodată, corectitudinea demersului jurnalistic ar fi impus prezentarea unei situații de fapt complete și binecunoscute, anume aceea că există mai mulți proprietari aflați în aceeași situație juridică și cărora le-a fost recunoscut dreptul de proprietate de către Municipiul București.

Astfel, prin H.C.G.M.B. nr. 573/06.09.2018, Consiliul General al Municipiului București a aprobat achiziționarea a 7 (șapte) terenuri în suprafață totală de 46.088 m.p., aflate în Parcul Verdi, iar în data de 12.10.2018, Primăria Generală a Municipiului București a încheiat cele 7 (șapte) contracte de vânzare-cumpărare cu proprietarii terenurilor învecinate.

De asemenea, se impunea să menționați faptul că deși Prefectul municipiului București a contestat în justiție procedura derulată de Municipiul București pentru cumpărarea terenurilor învecinate, autoritățile locale au susținut legalitatea acesteia, iar acțiunea Prefectului a fost respinsă în primă instanță.

Prin urmare, o informare corectă și completă a opiniei publice ar fi presupus publicarea unei informații esențiale și anume aceea că subsemnata și fostul meu soț suntem discriminați în raport de tratamentul aplicat proprietarilor terenurilor învecinate, Municipiul București decizând să cumpere proprietățile învecinate cu terenul nostru și care au exact același regim urbanistic.

Totodată, vă precizez că ulterior restituirii terenului către persoana de la care subsemnata l-am cumpărat, acesta a intrat în circuitul civil ca teren proprietate privată, liber de sarcini, fiind înscris în cartea funciară în categoria curți-construcții. Prin urmare, întrucât terenul este proprietatea privată a mea și fostului meu soț, Municipiul București avea obligația de a modifica regimul urbanistic instituit prin H.C.G.M.B. nr. 269/2000 în sensul eliminării imobilului din zona urbanistică V1a – Spații verzi.

Respectarea deontologiei jurnalistice ar fi impus o prezentare obiectivă a elementelor expuse mai sus și nu creionarea unui scop mercantil și oportunist sau implicarea în discuție a Primarului general, astfel cum reiese din conținutul articolului.

În consecință, apreciez că modul tendențios în care a fost redactat articolul publicat duce la o dezinformare a opiniei publice, de natură să îmi aducă grave prejudicii, motiv pentru care vă rog să publicați prezentul drept la replică, dar și să eliminați conținutul articolului de pe website-ul pe care acesta a fost publicat.

Subsemnata susțin dreptul la informarea corectă a opiniei publice, iar prin prezenta notificare nu doresc să îngrădesc dreptul la libera exprimare, dar, dat fiind faptul că acest articol cuprinde informații prezentate în mod tendențios și incomplet, este necesar să cer eliminarea acestora în vederea limitării prejudiciului actual și viitor ce mi-a fost produs prin publicarea de către dumneavoastră a articolului sus-citat", a transmis Oana Cuzino într-un comunicat de presă. 

Știre inițială

 

Potrivit wowbiz.ro, Oana Cuzino se luptă în instanță cu primarul Nicușor Dan într-un proces cu o miză de peste 2 milioane de euro.

Mai exact, este vorba despre un teren pe care fosta vedetă de la PRO TV și fostul ei soț cer 2,2 milioane de euro de la Primăria Municipiului. 

Astfel, Oana Cuzino și fostul ei soț, Yoav Shtern, solicită suma de 2,2 milioane de euro de la Primăria Municipiului București din cauza faptului că cei doi nu se pot folosi de un teren care le aparține și pe care sunt proprietari exclusivi. 

Terenul are 2,421 mp și se află în cea mai bună zonă a Capitalei.

Nemulțumirea lor și plângerea în instanță este că nu se pot folosi de teren pentru că acesta a fost încadrat de primărie în zona ”V1A” – Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice. Asta înseamnă că pe respectivul teren sunt interzise tăierea arborilor sau ridicarea oricărui tip de construcții care să pună în pericol zona verde.

Măsura a fost votată în 2000 de Consiliul General al Municipiului București și a fost menținută după restituirea în natură a terenului, ceea ce îi aduce pe Oana Cuzino și pe fostul ei soț în situația de a nu se putea folosi de respectivul teren, potrivit wowbiz.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel