Oana Bulai prin piață, de Ziua Națională a produselor agroalimentare românești
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai: O oră printr-o piață, o deconectare a spiritului, o reîntoarcere la origini și tradiții
Oana Bulai: O oră printr-o piață, o deconectare a spiritului, o reîntoarcere la origini și tradiții
O oră petrecută într-o piață agroalimentară, cu produse românești stivuite pe tarabe, bune și sănătoase, e și un demers reușit pentru familia noastră, primul pas în a găti "ca la bunica", dar și o deconectare a spiritului, o reîntoarcere la origini și tradiții.

"Are tatăl meu o vorbă: niciodată mâncarea făcută la restaurant nu se compară cu cea făcută acasă de mama.

Așa e și cu produsele românești. Ce a crescut în pământ românesc, muncit, nu se va compara vreodată cu ce luăm de la supermarketuri, adus din import, copt/ionizat pe vapoare...

Produsele românești sunt mai bune, mai gustoase, mai sănătoase și pentru că fermierii noștri pun în pământ odată cu sămânța și o bucățică din sufletul lor.

Cu atât mai mult în aceste vremuri dificile e și mai recomandat să cumpărăm de la ai noștri. Dincolo de faptul că investim în sănătatea noastră, e și un exercițiu de solidaritate pentru că acești oameni ale căror produse le găsim în piețe vor cheltui din bănuțul primit de la noi pentru a-și ține copiii și nepoții la școală, pentru a-și plăti și ei angaralele, pentru a-și vedea de sănătatea lor.

Românii care trăiesc din roadele pământului nu o duc deloc prea bine, dar produsele lor însumează muncă, cinste, sudoare, implicare și tradiție.

Azi, 10 octombrie, este Ziua Națională a produselor agroalimentare românești.

Și azi și mâine și poimâine și mereu vreau ca acești oameni - care ne pun pe masă roadele pământului - să știe că-i respect din toată inima mea și că merită ca noi să le sărutăm mâinile crăpate de muncă.

Mă înclin în fața lor!", scrie deputatul PSD pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel