Oana Bulai: Am votat pentru ca toți elevii din învățământul profesional și tehnic să primească o masă caldă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai, deputatul PSD de Neamț, a anunțat că a votat în Camera Deputaților un proiect de legi prin care toți elevii din învățâmântul profesional și liceal să primească o masă caldă. 

"Dragi prieteni, am votat un proiect de lege, inițiat de colegii din PSD prin care elevii din învățământul dual profesional și tehnic vor primi o masă caldă.

Prin votul de ieri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a extins, practic, acordarea unei mese calde în școli și la școlile profesionale cu o durată de minim 3 ani. În prezent, în baza unui proiect pilot, doar elevii din 150 de școli din toată țara primesc o masă caldă. Masa caldă va putea fi asigurată și prin intermediul firmelor de catering și nu doar de cantinele școlare, așa cum prevede legislația în vigoare. Resursele financiare vor fi asigurate din bugetul administrației publice locale.

Avem nevoie de tineri pregătiți în toate domeniile. Sper ca prin intermediul acestei măsuri, tinerii să nu mai plece din țară. Poate în acest fel, vom putea reduce deficitul de forță de muncă calificată din România.

Pe termen mediu și lung, aceasta este soluția pentru tinerii noștri și nu importul de forță de muncă din tot felul de țări, mai mult sau mai puțin cunoscute că să nu le spun exotice.

Copiilor și tinerilor din țara noastră trebuie să le asigurăm dreptul la educație, dreptul de a se forma și de a se califica și nu în cele din urmă, dreptul de a-și întemeia o familie și de a trăi în țară în care s-au născut. Altfel, marea majoritate a tinerilor vor pleca, așa cum din păcate au plecat și părinții lor, cei mai mulți după 2007", precizează deputatul Oana Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel