Oana Băluță despre femeile din politică - Au fost guverne fără nicio femeie
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
De ce România nu prea are femei în politică? Lista femeilor din Guvernele României. Au fost Guverne în care nu a fost prezentă nicio femeie. Ce spune asta despre clasa politică și ce votam, de fapt? Conf. univ. dr. Oana Băluță, declarație pentru DC Medical.

În ciuda progreselor înregistrate în ceea ce privește drepturile femeilor și egalitatea de gen, mai sunt necesare eforturi semnificative pentru a asigura o reprezentare echitabilă a femeilor în toate nivelurile decizionale ale societății românești.

Subreprezentarea femeii în politica românească este o problemă persistentă și complexă, care reflectă nu doar anumite bariere culturale și sociale, ci și structurile și practicile politice. Această subreprezentare se regăsește în toate nivelurile politice, de la nivel local până la cel național și european.

Una dintre principalele cauze ale subreprezentării femeilor în politică este cultura și mentalitatea patriarhală care persistă în societatea românească. Tradițional, bărbații au dominat sfera politică, iar femeile au fost adesea marginalizate sau excluse de la luarea deciziilor importante. Stereotipurile de gen și așteptările sociale discriminatorii au contribuit la perpetuarea acestei discrepanțe.

VEZI CÂTE FEMEI AU FOST ÎN FIECARE GUVERN ȘI ARTICOLUL COMPLET PE dcmedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel