Oamenii lui Băsescu îl acuză pe Blaga de trădare. Vezi strategia PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

În PDL au apărut divergențe după înfrângerea înregistrată, astăzi, la Senat. Echipa lui Traian Băsescu îl acuză pe Vasile Blaga de trădare, pentru modul în care a condus lucrările Senatului.

Surse PDL ne-au informat că strategii PDL propuseseră evitarea confruntării, prin amânarea ședinței extraordinare. Se miza pe începerea vacanței, care ar fi făcut mai dificilă convocarea parlamentarilor USL și mai ales ai celor din minoritățile naționale.

Astfel, Blaga ar fi trebuit să respingă solicitare de convocare a plenurilor reunite, pentru a asculta mesajul lui Victor Ponta, privind reprezentarea României la Bruxelles. Vasile Blaga trebuia să invoce decizia Curții Constituționale care spune că Traian Băsescu reprezintă țara la Consiliul European, deci Ponta nu avea de ce să vină în fața Parlamentului.

De asemenea, votul pentru conducerile TVR și SNR nu era necesar în sesiune extraordinară, preciza strategia pe care ar fi trebuit să o aplice Vasile Blaga. Președintelui PDL i-au fost solicitate explicații  de către unii membri ai echipei cotroceniste din partid. Ei susțin că Vasile Blaga pregătește un PDL fără Băsescu, fiind gata să accepte suspendarea președintelui, respectiv eliminarea acestuia de pe scena politică pentru a salva partidul la alegerile generale din toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel