Oamenii de știință au creat ROBOTUL VIU! Este construit cu CELULE UMANE / VIDEO
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Oamenii de știință au creat ROBOTUL VIU! Este construit cu CELULE UMANE / VIDEO
Oamenii de știință au creat ROBOTUL VIU! Este construit cu CELULE UMANE / VIDEO
Oamenii de știință au creat un pește incredibil, "robot viu" construit cu celule umane, capabil să înoate timp de 100 de zile, ar putea fi un pas înainte în înlocuirea inimii.

Peștele-robot, creat de Universitatea Harvard, are o coloană vertebrală din hârtie și înotătoare din plastic, dar se poate mișca datorită faptului că fiecare flanc este prevăzut cu celule musculare cardiace umane.

Peștele biohibrid realizat din celule cardiace umane înoată și îi bate inima.

Această tehnică interesantă de bioinginerie ar putea fi folosită pentru a construi replici ale inimilor umane, susține cercetătorul principal.

Kit Parker de la Școala John A. Paulson de Inginerie și Științe Aplicate a declarat:

"Adevăratul meu interes se referă la bolile cardiace pediatrice. Scopul nostru final este de a construi o inimă artificială pentru a înlocui o inimă malformată la un copil."

Peștele care a fost echipat cu celulele responsabile de forța inimii are o lungime de 1 cm și este inspirat de forma și mișcarea unui pește zebră.

Fenomen misterios într-un oraș din Mexic. Zeci de păsări s-au prăbușit, brusc, pe asfalt / video

Acesta are în mod uimitor un strat de celule musculare pe fiecare parte, care sunt așezate între straturi de o peliculă subțire pe hârtie.

Peștele înoată în timp ce mușchii de pe o parte se contractă, ceea ce determină întinderea celeilalte părți - aceasta activează o proteină din interiorul celulelor care le face să se contracte.

Și ciclul continuă.

Acest proces incredibil, care imită procesul unei inimi umane, a permis peștelui să înoate timp de peste 100 de zile. În timp ce peștele este propulsat prin apă, celulele se hrănesc cu zahărul dizolvat în apă.

"Lucrul grozav în a face această știință este reacția după ce o publici", a spus Parker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel