Oameni UCIȘI în Catedrala din Nisa. Vaticanul ia atitudine: Nu pot fi acceptate niciodată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vaticanul a condamnat joi atacul cu cuţit în care au fost ucise trei persoane într-o biserică din Nisa, sud-estul Franţei, subliniind că 'terorismul şi violenţa nu vor fi acceptate niciodată', transmite AFP.

'Este un moment de durere într-o perioadă de confuzie. Terorismul şi violenţa nu pot fi acceptate niciodată', arată un comunicat al purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

'Papa este informat despre situaţie şi este aproape de comunitatea catolică în doliu', adaugă comunicatul, precizând că suveranul pontif 'se roagă pentru victime şi apropiaţii lor, pentru ca violenţa să înceteze'.

Sfântul Scaun a publicat imediat după atac şi o telegramă de condoleanţe a Papei, trimisă ca de obicei în numele său de numărul 2 de la Vatican, cardinalul-secretar de stat Pietro Parolin, către episcopul de Nisa, André Marceau.

VEZI ȘI Atacul TERORIST de la Nisa, la un pas să fie repetat. Poliția a ARESTAT un afgan înarmat la Lyon

'Informat despre atentatul sălbatic care a fost comis în această dimineaţă într-o biserică din Nisa, cauzând moartea mai multor persoane nevinovate, Sanctitatea sa Papa Francisc se alătură prin rugăciune suferinţei familiilor încercate şi le împărtăşeşte durerea', a scris monseniorul Parolin.

'Condamnând în modul cel mai energic astfel de acte violente de teroare, el asigură de apropierea sa Comunitatea catolică din Franţa şi întreg poporul francez, pe care îl cheamă la unitate', şi 'acordă din toată inima binecuvântarea apostolică tuturor persoanelor afectate de această dramă', a încheiat cardinalul italian, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel