O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” - VIDEO VIRAL
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” / Captură video TikTok
O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” / Captură video TikTok
Un video în care o femeie din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor a devenit viral pe rețelele de socializare.

O femeie din Ucraina, care îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor, a cucerit rețelele de socializare. Într-un videoclip, apărut inițial pe TikTok, ea apare cum îi amenință pe soldații ruși să plece de pe pământul ei, scrie Obozrevatel.

“O să-i ucid pe toți ocupanții. Ei să pună lucrurile în ordine acasă, pe propriul lor pământ, s-au dus prea departe. Și au venit să omoare oameni și să ne ia pământul. Nu le ajunge.”,spune femeia pe filmare.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Ziua 9, situația pe teren

Situația militară:

- Cea mai mare centrală nucleară din Europa, Zaporijie, a luat foc, după ce au izbucnit lupte între forțele ruse și ucrainene din zonă.
Siguranța centralei este asigurată cu echipamentele „esențiale” neafectate, a declarat organul de pază atomic al ONU, dar salvatorii ucraineni au spus că trupele ruse împiedică pompierii să acceseze incendiul. Ulterior, a fost anunțat că incendiul a fost stins, scrie The Moscow Times.

- Treizeci și trei de oameni au murit după ce forțele ruse au lovit zone rezidențiale, inclusiv școli, în orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, a spus guvernatorul local.
 - Forțele ruse au ocupat portul Herson de la Marea Neagră, primul oraș important căzut după o serie de eșecuri pentru Moscova.
- Orașul-port asediat Mariupol este fără apă sau energie electrică.
- Președintele rus Vladimir Putin a spus că intervenția militară a Moscovei în Ucraina se desfășoară „conform planului”.
- Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la discuții directe cu Putin, ca „singura modalitate de a opri războiul”.

Situația civilă/umanitară:

- În timpul unei a doua runde de discuții, Ucraina și Rusia au convenit să creeze coridoare umanitare pentru a evacua civilii din locații încă nespecificate.
- Statele Unite și Uniunea Europeană oferă protecție temporară pentru refugiații ucraineni – până acum numărându-se la un milion.
- Utilizatorii ruși de internet se străduiesc să acceseze Facebook și site-urile de știri Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL și serviciul în limba rusă al BBC, funcționarea cărora a fost limitată.
- Gigantul petrolier rus Lukoil, sancționat, cere oprirea imediată a luptei în Ucraina, una dintre primele mari companii interne care a vorbit împotriva invaziei Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel