O ursoaică, trimisă la „reabilitare” după ce a dat zeci de spargeri în locuinţe
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O ursoaică "infractoare" a fost luată în vizor de autorităţi.

O ursoaică de aproape 180 de kilograme, cunoscută sub numele de Hank The Tank, care a devenit cunoscută pentru spargerea mai multor locuinţe în ultimul an, a fost capturată vineri în nordul Californiei, conform relatărilor din The New York Times. Mama ursoiacă intra "prin efracţie" în casele oamenilor împreună cu puii ei, răscolea, făcea deranj dar niciodată nu a făcut şi victime. Cu toate acestea, cetăţenii din zonă au fost mereu în alertă şi se speriau de fiecare dată când o vedeau ieşind din vreo gospodărie.

Hank The Tank a fost implicată în cel puțin 21 de spargeri ale locuințelor situate în zona Lacului Tahoe, iar probele de ADN au confirmat suspiciunile. Pe parcursul unui an de zile ursoiaca a intrat în case, sfâșiind ușile de plasă împotriva țânțarilor, ușile de garaj sau săpând în pământ.

Animalul obişnuia să umble prin coşurile de gunoi sau prin frigidere, în căutare de hrană. O locuitoare din regiune a declarat NYT că „ursoaica era incredibil de abilă și ştia ce sunt frigiderele şi ce este în ele”.

Din spusele autorităților americane, ursoaica nu a prezentat niciodată un comportament agresiv față de oameni. Cu toate acestea, oamenii se temeau.

Drept "pedeapsă" pentru comportamentul nepotrivit, ursoaica a fost transferată într-un sanctuar de animale din Springfield, Colorado, o decizie înţeleaptă mai ales că se lua în considerare şi eutanasierea ei. Cu toate acestea, Departamentul pentru Pescuit şi Vânătoare din California s-a gândit la ce este mai bine pentru animal şi l-au plasat într-o locaţie special amenajată unde va putea fi supravegheată îndeaproape.

Cei trei pui ai ursoaicei au fost trimiși la Sonoma County Wildlife Rescue, o rezervație protejată, situată în apropiere de South Lake Tahoe, cu scopul de a fi reintroduși în mediul lor natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel