O uriașă companie de gaming, la proces pentru hărțuire sexuală și discriminare. O angajată s-ar fi sinucis
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Activision
Foto: Activision
Una dintre cele mai importante companii de jocuri video din lume va fi judecată pentru acuzații grave.

Una dintre cele mai mari companii de gaming din lume va trebui să se prezinte la tribunal pentru că a instituit o cultură de „frăție” între băieți care discriminează împotriva femeilor. Conform BBC, Activision Blizzard este acuzată de inechitate când vine vorba de plată, promovarea bărbaților în detrimentul femeilor și hărțuire sexuală la scară largă.

Departamentul californian pentru condiții egale de muncă și locuințe va acționa legal împotriva companiei, după o investigație ce a durat doi ani. Activision a numit acțiunea statului american California drept „dizgrațioasă și neprofesională”, numind departamentul o adunătură de „birocrați de stat fără răspundere”.

În ciuda succesului, acuzațiile sunt unele foarte grave

Compania este una dintre cele mai de succes firme de jocuri video și publică titluri arhicunoscute cum ar fi seriile Call of Duty și Warcraft, dar și jocul Overwatch printre altele. Departamentul californian a făcut acuzații extensive în legătură cu o cultură care se bazează pe discriminare și abuzuri sexuale. „Angajatele în număr extrem de mare au confirmat că munca la compania pârâtă este asemănătoare ca cea dintr-o frăție studențească”, acuză autoritățile.

„La birou, femeile sunt supuse «târârii la birou», adică atunci când angajații bărbați beau cantități mari de alcool și «se târăsc» prin birouri, adoptând comportamente nepotrivite la adresa femeilor angajate”, se mai arată în procesul intentat. În plus, bărbații ajungeau „cu mândrie” la muncă mahmuri, „se jucau jocuri video pentru durate lungi de timp în timp ce își delegau sarcinile de lucru femeilor”, discutau relațiile sexuale întreținute și glumeau despre viol.

O angajată s-ar fi sinucis

Astfel, această cultură la locul de muncă lăsa loc abuzurilor și discriminărilor. „Angajatele au fost supuse unei constante hărțuiri sexuale. Executivii cu funcție și creatorii de conținut au hărțuit sexual pe față fără repercusiuni”, mai spun autoritățile. Atunci când s-au depus plângeri oficiale din partea femeilor, compania nu a reușit să ia măsuri competente pentru a rezolva problema. O angajată s-a sinucis „din cauza unei relații sexuale cu supraveghetorul său”, mai spune Departamentul, fiind „un exemplu tragic de abuz pe care pârâții l-au lăsat să aibă loc”. Activision neagă vehement acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel