O unitate a Statului Islamic a fost descoperită lângă Kiev
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O unitate a Statului Islamic a fost descoperită lângă Kiev  /  Sursă foto: Pixbay
O unitate a Statului Islamic a fost descoperită lângă Kiev / Sursă foto: Pixbay
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit o celulă a Statului Islamic (IS) lângă capitala Ucrainei, Kiev, care ar fi fost condusă de un combatant căutat pentru participarea la lupte în Siria.

Potrivit declarației publicate de SBU, liderul celulei a ajuns în Ucraina în 2019 și a folosit documente falsificate pentru a intra în țară. După sosirea sa, el este acuzat că a adunat un grup de străini cu vederi extremiste pentru a-și construi celula.

SBU a stabilit că celula IS a falsificat pașapoarte ucrainene și ruse și s-a concentrat pe legalizarea reședinței persoanelor din Orientul Mijlociu și Asia Centrală în Ucraina. Anchetatorii susțin că mai mulți dintre bărbați sunt luptători activi ai Statului Islamic.

„Conform planului liderilor organizației teroriste internaționale, aceștia au dorit să se ascundă în Ucraina după ce au comis infracțiuni în altă parte”, a scris SBU în raportul său. Membrii celulei au distribuit, de asemenea, materiale extremiste printre susținătorii potențiali.

Ca parte a anchetei, SBU a efectuat nouă percheziții asupra organizației teroriste. În timpul perchezițiilor, au găsit materiale explozive care conțin TNT, o grenadă și note, inclusiv informații despre transferurile financiare către Siria.

Printre indivizii anchetați, au fost găsite simboluri ale IS și materiale religioase-extremiste, împreună cu conversații documentate cu alți combatanți ai IS din străinătate cu privire la întoarcerea în Siria pentru a continua lupta, informeaz RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel