O țară din Europa taie subvențiile pentru achiziția de mașini electrice
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Pexels
foto: Pexels
O ţara din Europa a anunţat că de luni, 18 decembrie 2023, nu mai subvenţionează achiziţiile de mașini electrice.

Germania a decis să sisteze subvențiile pentru achizițiile de mașini electrice. Solicitanții care au depus deja cereri vor primi subvențiile conform prevederilor, dar începând de luni, 18 decembrie, nu se vor mai accepta noi solicitări, anunță economedia.ro.

Această decizie vine în urma rambursării a aproximativ zece miliarde de euro din 2016 și reprezintă un semn recent al reducerii cheltuielilor, în conformitate cu bugetul revizuit pentru anul 2024.

Bugetul Berlinului a fost perturbat de o hotărâre a Curții Constituționale, luată luna trecută, care a interzis Executivului german transferul a 60 de miliarde de euro, fonduri necheltuite destinate combaterii pandemiei, către proiecte verzi. Drept consecință, anumite programe destinate accelerării tranziției verzi în Germania au fost diminuate pentru a se conforma noului buget.

Inițial, subvențiile pentru achiziționarea de vehicule electrice erau planificate să fie acordate până la sfârșitul anului 2024. Solicitanții care au depus deja cereri vor primi fondurile aferente.

Probleme la propulsie

Din perspectiva sistemelor de propulsie, cele mai multe probleme s-au observat în cazul mașinilor electrice. Mașinile hibrid înregistrează cel mai mic număr de probleme, în timp ce mașinile plug-in se confruntă cu cele mai multe deficiențe. Într-o comparație cu mașinile cu motor pe benzină, mașinile electrice evidențiază cu 79% mai multe probleme, în timp ce hibridele înregistrează cu 26% mai puține. Conform rapoartelor Consumer Reports, principalele deficiențe la mașinile electrice sunt identificate la nivelul motoarelor, sistemelor de încărcare și al bateriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel