Data actualizării:
Data publicării:

O tânără, arsă de vie după ce l-a acuzat pe director de hărțuire

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Nusrat Jahan Rafi foto: The New Nation
Nusrat Jahan Rafi foto: The New Nation

O tânără de 19 ani a fost arsă de vie după acuzațiile făcute la adresa directorului școlii unde învăța. 

Tânăra de 19 ani a fost arsă de vie la ordinul directorului școlii unde învăța, director pe care-l acuzase de hărțuire sexuală. Moartea fetei a provocat un val de emoție în Bangladesh.

Săptămâna trecută, Nusrat Jahan Rafi a fost atrasă pe acoperişul seminarului islamic la care studia, unde unul din agresori i-a cerut să-şi retragă plângerea împotriva directorului, dar ea a refuzat. Tânăra a fost stropită cu kerosen şi incendiată.

Poliţia a precizat vineri că una din cele 17 persoane arestate în legătură cu acest asasinat l-a acuzat pe directorul şcolii că el a comandat acțiunea. 

Şefa guvernului de la Dhaka, Sheikh Hasina, s-a angajat ca toate persoanele implicate să fie aduse în faţa justiţiei.

Potrivit ofiţerului de poliţie responsabil cu ancheta, Mohammad Iqbal, tânăra depusese plângerea de hărţuire la finele lui martie, iar poliţistul care a înregistrat plângerea fetei a fost văzut într-o înregistrare video comentând că "nu e mare lucru".

Au legat-o și au vrut să pară o sinucidere


Iqbal a mai menţionat pentru France Presse că cel puţin cinci dintre cei arestaţi, între care trei colegi de clasă ai victimei, au legat-o pe adolescentă cu un fular înainte de a o stropi cu kerosen, pentru a înscena o sinucidere. "Dar planul a eşuat, pentru că eşarfa a ars, eliberând mâinile şi picioarele tinerei, care a reuşit să coboare", a precizat acesta.

Înainte să moară a realizat o înregistrare

 

Nusrat Jahan Rafi a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din corp şi a murit la 10 aprilie, dar între timp a reuşit să înregistreze un video în care reia acuzaţiile împotriva directorului seminarului. "M-a atins", spune tânăra în înregistrarea în care îi identifică şi pe o parte din agresori şi promite să "lupte împotriva acestei crime până la ultima suflare".

Moartea ei a generat manifestaţii în Bangladesh, unde asociaţiile pentru drepturile omului au denunţat lentoarea autorităţilor în ce priveşte anchetarea cazurilor de viol sau agresiuni sexuale.

"Moartea oribilă a unei femei curajoase care cerea dreptate arată măsura în care guvernul din Bangladesh nu-şi respectă angajamentele faţă de victimele agresiunilor sexuale", a notat într-un comunicat Meenakshi Ganguly, directoarea pentru Asia de sud a organizaţiei Human Rights Watch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel