O sută de persoane, cercetate pentru evaziune fiscală. Grupare destructurată de polițiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O grupare infracțională a fost destructurată astăzi de polițiști. 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și de Combatere a Criminalității Organizate Călărași au efectuat o acțiune pentru punerea în executare a 64 de mandate de aducere, într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Sunt efectuate cercetări față de 100 de persoane fizice și juridice într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române. 

Ce au descoperit anchetatorii 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în contabilitate și ar fi declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).

O parte din membrii grupului infracțional ar fi figurat ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională. 

Prejudiciul este semnificativ

De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 10.000.000 de lei. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DCCO.

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunță DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel