O sucursală Raiffeisen Bank a fost vandalizată. Poliția a demarat o anchetă / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
O sucursală Raiffeisen Bank a fost vandalizată.

O sucursală Raiffeisen Bank din cartierul clujean Mănăștur a fost vandalizată. Evenimentul are loc în contextul în care intrarea României în Spațiul Schengen a fost refuzată de statul austriac.

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri în interiorul căreia funcționează o filială bancară unde persoane necunoscute au scris mesajul ”N#zi bank”, ca reacție la votul împotrivă al Austriei la aderarea României la spațiul Schengen.

CITEȘTE ȘI     -      Bulgarii vor să facă Micul Schengen împreună cu românii. Vecinii de la sud vor să „desființeze“ granițele cu România

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliției au demarat verificări din oficiu, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale, aspecte care urmează a fi înaintate unității de parchet.

Menționăm că până în prezent nu au fost depuse plângeri, în continuare, rezultatele verificărilor urmând a fi analizate de reprezentanții parchetului, în ceea ce privește derularea ulterioară a cercetărilor, în scopul tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

Totodată, precizăm faptul că la nivelul unității de poliție au fost analizate și organizate activități specifice, pentru combaterea unor viitoare astfel de evenimente“, a precizat IPJ Cluj.

Sucursala aparține Raiffeisen Bank și este în cartierul Mănăștur. Raiffeisen este bancă austriacă, scrie Cluj24.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Chirieac: Nehammer, în pas de gâscă, prin deșertul diplomației românești

Fabrică de cherestea a austriecilor, boicotată. Camioanele cu lemne ar urma să fie blocate de protestatari

Odată cu votul negativ dat de Austria pentru aderarea României la Schengen, încep să apară o serie de forme de boicot ale unor afaceri ale austriecilor în România.

Pe „lista neagră” a intrat și fabrica de cherestea de la Reci a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, care a devenit operațională în 2015 în urma unei investiții de 150 de milioane de euro. Mai mulți membrii ai Partidului România Mare, împreună cu simpatizanți vor să blocheze activitatea societății, respectiv să organizeze zilele viitoare o acțiune de protest în fața sediului acesteia și să împiedice intrarea și ieșirea camioanelor din fabrică (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Lucian Bode, după eșecul României privind aderarea la Schengen: Este un moment de cotitură pentru UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel